Som IFK -09 eller Elina Bergvall gör mål när hon vill!

Det var med stor förväntan som vi anlände till Åby isstadion för att försöka ta helgens tredje seger. Rosabollen fick äran att åka med i spelarbussen men vi anade inte att vi skulle få stor och tacksam hjälp av flera tillresta supportrar med Nässjöanknytning. Även sekretariatet hade anknytning till Höglandets metropol och speakern tog sig god tid att fråga ut oss om vårt lags historia och bedrifter. Bra jobbat!

Matchen började bra för Nässjö och vi skapade flera bra lägen framför en storspelande Mölndalsmålvakt. Det tog dock bara knappa sju minuter innan hon fick kapitulera första gången efter att Fillan spelat fram Emelie. Bara minuten senare kvitterade Mölndal efter att ett högt frislag överraskat Ebba och när vi inte fick bort bollen kunde Mölndal kvittera. Målet blev början på en stark Nässjö period men det dröjde fram till 39e minuten innan vi åter tog ledningen. Den här gången var det Sandra som serverade Cajsa fram till 1-2 och ett par minuter senare satt även 1-3 efter att Emelie fått fram bollen till Victoria.

I pausen passade vi på att prata gamla minnen med de tillresta Nässjösupportrarna. Vi hade också glädjen att träffa Elvira som för flera år sedan fick en rosabollentrumma av oss. Hon hade nog övat för trumtonerna mullrade härligt när vi var som hetast.

I andra halvleken visade Elina vilken otroligt duktig spelare hon är! Idag stämde allt och hennes starka skridskoåkning gjorde att hon skapade lägen både för sig själv och andra. Showen började i andra halvleks tionde minut då Elina satte fart och gled in i läge och avlossade bössan. Bollen satt stenhårt i nätet! Bara minuten senare upprepade sig nästan exakt samma härliga situation och 1-5 var ett faktum. Mölndal hängde med huvudena och tog timeout men på läktaren upplevde vi ren och skär eufori!

Elina tyckte väl inte att det var nog utan direkt efter den lilla pausen på 1,5 minut tog hon åter saken i egna händer och bombade in ännu ett mål fram till 1-6! Mölndal fick ingen ordning på sitt spel men vi fortsatte att spela propagandabandy och målen fortsatte att komma. 1-7 satte Cajsa på pass från Emelie och i 83e minuten satte Emelie sitt andra mål för kvällen efter att ha jobbat sig fram till läget själv.

I slutskedet kom Emelie fram på högerkanten och serverade bollen snett inåt bakåt till Fillan som helt ren kunde göra ett praktmål. Vi jublade, spelarna jublade, resultattavlan uppdaterades men domaren dömde bort målet. Helt obegripligt och mycket märkligt. Det blir hemläxa i regelboken. Matchen slutade 1-8 men resultattavlan visade 1-9…

Det här var vår bästa insats under säsongen hittills men det har vi ju tjejerna att tacka för! Det här var en helgjuten insats från första stund och det bästa spelet vi sett under säsongen. Mölndal hade ytterst få lägen över huvud taget efter den 20e minuten.

Dagens hedersstjärna till Sandra Skiöld. Stabil, klok och alltid rätt. Syns inte alltid i protokollet men otroligt viktig i laget.