Upplagt för seriefinal nästa helg…

…efter en stabil seger hemma i Stinsen Arena mot Sunvära SK. Nässjö rivstartade de första tjugo minuterna av matchen efter mål av Felicia Haegerstam x2, Matilda Söderström och Emelie Åkerlund. Detta tvingade Sunvära till time out och efter det drogs tempot på matchen ned avsevärt och i ärlighetens namn bjöds det sällan på skönspel denna eftermiddag. Dock ska plus ges till Sara Levén som kanske gjorde sin bästa match för säsongen och såg mycket pigg ut, bra Sara! Sunvära SK skulle även de hamna i målprotokollet innan halvtid då forna IFK och NIF-spelaren Lina Lindqvist målade för gästerna.

Andra halvlek skulle även den bli målrik och det var återigen Felicia Haegerstam som öppnade målskyttet och hennes hattrick var ett faktum. Sunvära jobbade sig in i matchen och slet hårt för sina lägen vilket även resulterade i mål av ytterligare en Nässjöbekanting då Lina Johansson reducerade Nässjös ledning till 5-2. Dock utökade Nässjö IF sin ledning omedelbart efter Sunväras mål genom ett solomål av Victoria Bergström och glädjen på läktaren var total.  Sunvära skulle återigen få hål på Nässjös för dagen fina försvar, denna gången på hörna, och det var återigen Lina Lindqvist som fick på ett bra skott som smet igenom Nässjös något ihåliga mur.

Återigen är tempot lågt i matchen och Sunvära står upp bra mot vårt Nässjö IF även under andra halvlek, mycket tack vare Lina Lindqvist som visade gamla goda takter med fin skridskoåkning och bra blick för spelet. Nässjö spelade stabilt och segern var egentligen aldrig hotad och när Cajsa Johansson fastställde slutresultatet till 7-3 i den 66:e matchminuten började vi redan planera för Karlstad-resan nästa vecka. Det var helt klart en stabil seger för Nässjö IF som saknade tongivande spelare som Agnes Sundell och Elina Bergvall den här eftermiddagen och även om vi gärna sett ett par extra plusmål inför nästa helg så ser vi verkligen fram emot en härlig fajt på Tingvalla nästa lördag.

Anmärkningsvärt för matchen var domartrions agerande då de tog mycket märkliga domslut och oftast till Sunvära SKs nackdel, de dömde exempelvis två hörnor till Nässjö IF som var helt oförklarliga, det ska inte gå att missa. Men två poäng är säkrade och det är vi glada och nöjda med, nu laddar Rosabollen om inför söndagens F17-match då Surte/Kareby för 35:e gången den här säsongen besöker Stinsen Arena.

Spelare vi återigen gärna lyfter fram som gör gedigna insatser är Sandra Skiöld (ska hon någonsin göra en dålig match?), vår fantastiska målvakt Ebba Fridlund som alltid är stabil i målet och Sanna Gustafsson, som besitter en fantastisk skridskoåkning och ett härligt driv, blir bara bättre och bättre.