F17 tog ny storseger mot Skirö

Helgens andra och dagens första match spelades mot Skirö i SAPA arena. Vi tog som vanligt plats på den lilla bortaläktaren och gjorde oss hemmastadda. Precis som i förra matchen lagen emellan tog NIF tag i spelet men Skirö gjorde första målet efter att försvaret inte fått undan bollen efter en räddning av Ebba. NIF trummade på medan Skirö försvarade sig med i stort sett hela laget och försökte få till kontringar. Nässjös spelövertag gav utdelning när Ellen satte 1-1 efter lite bök i straffområdet och sedan kastade Ebba ut bollen till Sanna som satte fart och gjorde 1-2. Sanna passade också fram Victoria till 1-3 innan Moa satte 1-4 bakom Skirös målvakt.

Skirö fortsatte att försvara sig med hela laget och slog långbollar som mestadels bara rann iväg. När Skirö fick reducera till 2-4 såg det ut som en miss i försvaret men hade domaren varit med på noterna hade han sett att det var en klar offside precis i linje med oss men nu blev det inte så och målet godkändes. Nässjö fortsatte att dominera matchen även om det mest var soloåkningar in i anfallszonen. 2-5 kom efter att Wilhma åkt in bollen till Sanna och 2-6 satte Emelie på egen hand. Strax före halvtid tilläts Skirö åter reducera efter nytt slarv i NIFs försvar.

Precis som vid senaste besöket i SAPA spikade Nässjö igen i andra halvlek men fortsatte att producera framåt. Nu rullade man också mer boll samtidigt som fler var delaktiga i spelet. Det hade varit kul att se en siffra på bollinnehavet då hemmalaget knappast fick låna bollen. Sanna gjorde 3-7 i inledningen och Emelie satte 3-8 efter ett nytt utkast från Ebba. I 49e minuten kom Wilhma in i straffområdet och var på vippen att få in bollen när hon vräktes omkull och kanade in i målet. Hur domaren inte kunde blåsa straff är en gåta. Det blev en resultatslös hörna och Wilhma klarade sig utan några större besvär än att hon tappade luften.

Matchens snyggaste mål kom efter ett otroligt vackert uppspel där flera spelare släppte bollen till varandra och avslutades med att Emelie serverade Agnes som snyggt avslutade anfallet på bästa sätt. Nässjös tjejer som skulle vidare till matchen borta mot Mölndal började nu droppa av för att hinna duscha men kvarvarande kämpar fortsatte tappert. 3-10  blev Emelies tredje mål efter pass från Sanna, 3-11 sate Moa på pass från Wilhma och slutresultatet 3-12 hängde Elvira in.

Åter visar vi vem som är bästa blågula laget och alla tjejer gör en bra insats. Framåt är vi riktigt bra men ska vi klaga lite så önskar vi ett lite tightare försvarsspel.

Nu sitter vi i bussen med laget på väg mot Mölndal och Åby isstadion. Helgens tredje match nalkas och vi hoppas på ännu en bra insats från tjejerna. I morgon blir det jobb igen men det kommer att vara väldigt tyst i Norråsas lektionssalar för min röst kommer inte vara på topp efter helgens hattrick i matcher.

Matchens hedersomnämnande går till trion Emelie, Cajsa och Ebba som alla tillför såväl stabilitet och trygghet som vassa anfall.

Dagens tre stjärnor:
*** Sanna Gustafsson
** Ellen Spång
* Maria Sundberg

Våra tankar om dagens match:
+ Vi fick förstärkning på läktaren. Tack för det!
– Fidde gillade inte korven.

Skytteligan efter sju matcher:
15 mål: Emelie Åkerlund
13 mål: Sanna Gustafsson och Victoria Bergström
12 mål: Cajsa Johansson
4 mål: Agnes Sundell
3 mål: Ellen Spång och Moa Nilsson
1 mål: Elvira Eklund

Author: Martin

2 thoughts on “F17 tog ny storseger mot Skirö

Comments are closed.