Tidig lördagsmatch och seger

Matchstart redan vid 10:00 i Stinsen arena gjorde att det blev tidig uppstigning trots att det var helg men vem bryr sig om sådant när det stundar bandymatch. Om man räknar med F17-matcherna var det vinterns femte möte mellan Nässjö och Surte vilket gör att vi känner varandra ganska väl vid det här laget.

Första halvlek var drygt sex minuter gammal när Emelie kom in i straffområdet och serverade Wilhma som snyggt satte 1-0. Emelie var på ett strålande spelhumör idag och hennes samspel med Elina skulle visa sig vara vägvinnande under matchen. Det var också firma Åkerlund/Bergvall som utökade NIFs ledning i mitten av första halvlek då Elina passade fram Emelie som säkert gjorde 2-0. Surte hade inte så många målchanser men de är alltid farliga vid fasta situationer då Charlotte Selbekks skott ofta letar sig in i nätmaskorna. Mycket riktigt hann vi bara tänka ”nu blir det farligt” innan Selbekks frislag reducerade vår ledning och gjorde ställningen till 2-1.

Som tur var blev våra tjejer bara taggade av målet och Sara Levén tog fart från egen planhalva och sedan trampade hon genom hela försvaret och hängde in 3-1. Det är inte ofta hon gör mål vår säkra försvarare men när det är dags då sker det med finess! Sista dryga fem minuterna av halvleken blev det hela tre mål. Först var det åter Selbekk som lite väl obevakad fick komma till skott och åter reducera bakom Fager i målet. Bara dryga minuten senare fick vi en hörna som Elina slog till Emelie och hon satte 4-2 innan Sandra kom igenom och sköt ett skott som Surtes målvakt tappade in vilket gjorde att vi hade 5-2 i paus.

Under andra halvan fortsatte Bergvall/Åkerlund sitt samarbete och strax efter vilan var det Elinas tur att göra mål på pass från Emelie. Nässjö kontrollerade sedan spelet bra och det blev aldrig direkt farligt även om det någon gång var onödigt rörigt i vårt straffområde. Båda lagen fick varsin utvisning under halvleken, NIF efter att Ida Lord enligt domaren hållit fast en motspelare och Surtes spelare pratade sig till sin tiominutare.

Matchen avslutades med att Surte åter reducerade innan Elina snyggt drev upp bollen och körde slalom in i straffområdet där hon togs hårt men ändå lyckades sätta matchens sista mål fram till slutresultatet 7-3. Sett till hela matchen var det betydligt bättre fart idag än senast mot VAIK. Nu hoppas vi att tjejerna vilar ordentligt och kommer taggade till morgondagens möte med Skirö och Mölndal.

Lördagens hedersomnämnande går till Ida Lord som vi är så glada att se igen! Vi vill också ge beröm till resten av laget då alla jobbade bra idag.