Intensiv helg väntar

Fredag kväll och ännu en arbetsvecka är över. Jag sitter hemma i soffan och laddar inför helgens matcher med en brasa och Paul McCartneys fantastiska musik i högtalarna. Äntligen har vintern kommit till Höglandet med kyla och lite snö till många bandyälskares stora glädje. Det är inte utan att man kan sakna utematcherna men visst är det härligt att vi har fått förmånen att spela i Stinsen!

I helgen är det full rulle för tjejerna i NIF! Redan klockan 10:00 på lördag förmiddag är det avslag i Nässjö mot Surte BK. Vi har vunnit båda vinterns matcher borta mot Surte, först med 2-10 och nu senast med 3-6, men det betyder inte att det bara är att ställa ut skridskorna i morgon. Jag tycker dock att vi bör vinna matchen om tjejerna bara spelar sitt fina grundspel och använder sin överlägsna fart.

På söndag är det sedan dags för F17 att ånyo åka till Vetlanda och SAPA arena för att möta Skirö. Även här har NIF segrat i de tidigare mötena och om vi bara har ett normalt lag att ställa på banan så bör det gå vägen även här. Senast vi möttes var första halvleken målmässigt jämn även om våra tjejer ägde spelet. Ett par misstag från försvaret gjorde att Skirö till och med hade ledningen i halvtid. I andra halvlek visade däremot NIF helt andra takter och gjorde nio raka mål!

Söndagen avslutas sedan med att damlaget drar ner till Mölndal för match på Åby isstadion klockan 18:00. Mölndal brukar vara svårspelade och efter 9-1 i första mötet var det riktigt jämt senast då vi kom undan med 6-4 efter en riktig pärs. Med fullt lag och bra fart bör vi ändå ha en god chans att få med två poäng hem till Småland.

Det är alltså laddat för en härlig bandyhelg med tre spännande matcher och Rosabollen hoppas att vara på plats vid samtliga. Om allt går som det ska firar jag min 90e A-lagsmatch med Nässjös damer (IFK Nässjö och NIF) på läktaren i Mölndal på söndag! Jag hade tänkt mig en vinst då.

Vi ses på läktaren!

Author: Martin