Eftersnack NIF – Sunvära SK

Inför dagens match hoppades vi på att målskyttet skulle lossna och att vi skulle komma lite närmare Skirö i tabellen. Istället blev det säsongens segaste match där få utmärkte sig i NIF och Sunvära försvarade sig med hela laget i en köttmur.

I första halvlek tog Nässjö ledningen på en hörna. Om vi har räknat rätt var det den 40e hörnan för NIF under säsongen och det första hörnmålet! Ett tips till lagledningen kan vara att öva lite mer på detta. Vi har ju en fantastisk ramsa till hörnorna och det blir liksom roligare när de sitter…

Nässjödottern Lina Johansson i Sunvära kunde bara en och en halv minut senare kvittera Nässjös ledning på en hörna och direkt därefter tog SSK en tidig time out. Vad lagledningen ville diskutera med spelarna vet vi inte men troligen blev de inte nöjda med att NIF fick straff ett par minuter senare. Detta var ju inte skärpans dag för våra tjejer och straffen gick utanför. Istället fick vi vänta till 36e minuten innan Lina fick upp farten och kunde ge Nässjö ledningen på pass från dagens bästa spelare, Sandra Skiöld.

Innan halvlek hann Sara Levén ta en tur in i SSKs straffområde och när hon tappade bollen i kamp med en motspelare blåste domaren ännu en straff för NIF men även denna smet utanför målramen.

Matchens andra halva var bara någon minut gammal när Mathilda Söderström äntligen fick göra mål! De senaste matcherna har hon haft flera lägen men idag var det äntligen dags och vi vill verkligen gratulera. Det var du värd Söder!

NIF skulle få en tvåmålsskytt och det var Lina som tog fart nere på egen planhalva och med sin starka skridskoåkning tog sig igenom och kunde sätta 4-1. Sunvära fick sedan straff och kunde reducera innan Sandra fick in 5-2 med tio minuter kvar. Det var ändå Lina Johansson i SSK som fick avsluta målskyttet när hon fastställde slutresultatet till 5-3.

För att sammanfatta det hela spelade systrarna Skiöld ypperligt bra och då särskilt Sandra som stundtals var en gigant. Dock fick vi känslan av att det finns mer att hämta hos NIF Dam än vad de visade den här eftermiddagen, stundtals såg det väldigt trögt ut och det kommer krävas mer nästa helg mot Västerstrands AIK. Den ena delen i domarteamet i dagens match hade inte heller någon bra dag, tur för båda lagen var väl att han var lika usel åt båda håll. Nu ser vi fram emot nästa helg och rosabollen laddar för en härlig resa till Karlstad för två nya friska poäng!

Dagens tre stjärnor:
*** Sandra Skiöld
** Petra Skiöld
* Lina Lindqvist

Veckans hedersomnämnande: Mathilda Söderström för sitt mål och Emma Lindberg-Nilsson som gjorde sin bästa match hittills.