Eftersnack NIF – Mölndal BK

Nässjö IF tog idag sin fjärde seger för säsongen när Mölndal Bandy betvingades med 5-1 hemma i Stinsen Arena.

Första halvlek var fartfylld och det var Mölndal som öppnade målskyttet då Evelina Stryck gjorde 0-1 i den femte minuten. Dock övertog Nässjö kommandot och Firma Bergwall/Eliasson som varit mycket fruktbar under säsongen kvitterade till 1-1 i den 14:e minuten då Marie stod för målet och Elina för passningen. Elina skulle också få göra mål i första halvlek då hon gav Nässjö ledningen i den 25:e minuten till vår stora glädje. Lina Lindqvist var tillbaka i Nässjö-dressen efter ett förlängt juluppehåll och hon utmärkte sig som vanligt med sin fina skridskoåkning och teknik vilket utmynnade i att Lina utökade Nässjös ledning till 3-1 i den 36:e minuten. Under första halvlek utmärkte sig också Nr 4 Emilia Pramler och Nr 11 Sanna Gustafsson genom fin skridskoåkning och en härlig vilja. Det dröjer inte länge förrän dessa två hittar målformen.

Andra halvlek saknade den glöd som första halvleken uppvisat, det gällde även oss på läktaren. Kanske gick både spelare och publik ut för hårt under första? Nässjö radade upp chanser under halvleken och kunde mycket väl kommit ifrån den här matchen med ett tvåsiffrigt resultat. Dock ville bollen inte gå in, särskilt inte för Mathilda Söderström. En spelare som hittade målformen ordentligt idag var Marie Eliasson som gjorde både 4-1 och 5-1 i andra halvlek, återigen på pass av Elina Bergwall. Bergwall som återigen gjorde en riktigt bra match.

Dagens tre stjärnor:
*** Elina Bergvall
** Marie Eliasson
* Sanna Gustafsson

Veckans hedersomnämnande: Emilia Pramler, Sandra Sköld och Mathilda Söderström (Snart sitter målen Söder).

Tredje hemmamatchen avklarad och vi får utvärdera Stinsen lite igen.