Nederländerna – Estland

Även i andra matchen var det nya bekantskaper för oss. Nederländerna började bäst och satte också ledningsmålet efter en kvart när Britt Wortel sköt ett lågt skott som målvakten i Estland inte fick ordning på. Estland vill dock vara med i matchen och kvitterade strax efter genom en imponerande soloåkning av Amanda Andreasson och tog sedan ledningen på ett långskott av nyss nämnda spelare. Halvleken avslutades med en fin solokörning i näst sista minuten men det nederländska avslutet saknade skärpa. Det skulle dock kvitteras i sista minuten då Hannej Gezelius fick på ett lågt skott som letade sig in i den bortre gaveln.

I andra halvlek fick vi se Hannej Gezelius show då hon först styrde in ett skott på en hörna och sedan solokörde in 4-2 vilket också blev slutresultatet.

Sammanfattningsvis fick vi se en ganska underhållande match mellan två två jämna lag. Nederländerna imponerade med bra fart medan Estlands målvakt bjöd på bra målvaktsspel då hon sattes på hårda prov.