Storbritannien – Schweiz

Första matchen i VM 2022 spelades mellan Storbritannien och Schweiz, två nya bandybekantskaper för oss.

Redan i tredje minuten presenterade sig matchens gigant, Sara Hartley, genom att dribbla sig fram och sätta 1-0 bakom den schweiziska burväktaren. De brittiska tjejerna visade upp bra fart och helt okey bollbehandling även om avsluten och skotten kanske inte höll högsta klass. De schweiziska spelarna hade svårt att hänga med och delade ut slag både hit och dit vilket inte uppskattades av domarteamet som istället visade hur botbänken skulle hållas varm. Första halvlek fick också en tvåmålsskytt då Ila Hobbins först jobbade in bollen i mål efter en stökig situation och sedan dribblade hon sig snyggt förbi allt motstånd för att avsluta kliniskt.

I halvtid tog vi oss ut i vårsolen och njöt av värmen. Det finns ju fördelar med att VM spelas lite senare i år och att vädret visar sig från sin bästa sida.

I andra halvlek fortsatte målen att trilla in och Sara Hartley fortsatte att imponera. Det kom att bli fyra fullträffar och ett assist från hennes klubba under de avslutande trettio minuterna. Först gjorde hon en genomåkning från halva plan men blev nerdragen och satte den efterföljande straffen säkert i mål. Därefter stal hon bollen och satte den i nättaket innan hon serverade Ila Hobbins som kunde stöta in sitt tredje mål för dagen. Slutligen var det åter dags för en genomåkning fram till 7-0 och slutresultatet kunde skrivas till 8-0 efter att ett lågt skott letat sig in i bortre gaveln.