Fillan gav NIF segern

På lördagskvällen spelades sista matchen i Allsvenskan Syd för Nässjös del. Eftersom Skirö spelade 3-3 hemma mot Surte tidigare under eftermiddagen fanns ingen chans, eller risk, för NIF att gå  till Elitserien efter jul.  Istället spelar vi vidare mot lagen i södra halvan av Sverige och hoppas att vi kan ta en plats i slutspelet den vägen.

Matchen var annars något av ett sömnpiller i första halvlek. Sunvära var effektiva och satte båda sina chanser medan Nässjö hade förtvivlat svårt att få upp farten. Det var bara Elina Bergvall som lyckades få in bollen innan halvtidsvilan och vi var i underläge med 1-2.

I andra halvlek lossnade det lite mer för våra tjejer men det började med en lite smårolig situation. En spelare i Sunvära är på väg in i straffområdet men tappar balansen och faller. Två domare är i närheten och låter spelet fortgå då den tredje domaren från mittcirkeln blåser av spelet och tecknar för straff! Turligt nog påtalar de båda andra misstaget och spelet startas om. Sunvära fick däremot en helt riktig straff lite senare men den förvaltade man inte tillräckligt bra och bollen missade målet.

Nässjö kunde kvittera till 2-2 efter en felpass i Sunvära som Victoria fiskade upp och serverade Sandra som säkert satte bollen i mål. 3-2 kom strax därpå då Fillan fick fram bollen till Cajsa och plötsligt hade vi tagit ledningen.

Väl i ledningen slappnade tjejerna av lite och plötsligt fungerade spelet. Fillan som jobbade hårdare än någon annan fick också rejäl och välförtjänt utdelning. Inte mindre än tre mål kom från hennes klubba sista dryga halvtimman. Det var både praktskott utifrån och serveringar från Söder och Emelie som bidrog till Fillans triumf idag. hårt jobb lönar sig och det var få, om ens någon, som slet hårdare idag. Fanns det en boll att åka på  var Fillan där, skulle Sunvära starta ett uppspel hade de henne som ett plåster på sig och fanns möjligheten att trycka till lite extra så gjorde hon det. ENERGI!

Victoria dammade också in en hörna högt upp i nättaket och visade att hon är en fantastisk tillgång vid fasta situationer. Allt som allt var det en dag på jobbet för tjejerna, inte vidare välspelat och underhållande men ändå en klockren seger.

Dagens tre stjärnor:
*** Felicia Haegerstam
** Sandra Skiöld
* Wilhma Lindholm

Veckans hedersomnämnande: Vi kan passa på att framhålla systrarna Fager lite extra. Matilda i målet gjorde några riktigt fina räddningar och Jossan hade stundom riktigt bra fart under grillorna.

Sista matchen i Allsvenskan Syd:
+ Vinst trots riktigt segt spel.
+ Skirö får åka till Haparanda. Frågan är om de har chans att ta någon poäng?
+ Stinsen Arena som gör att bandyn är njutbar även en grå dag som denna.
– Rosabollens bleka insats.
– Rosabollens manfall.

Skytteligan efter fem matcher:
5 mål: Felicia Haegerstam och Elina Bergvall.
4 mål: Sandra Skiöld, Cajsa Johanssonoch Sanna Gustafsson.
2 mål: Emelie Åkerlund.
1 mål: Victoria Bergström, Wilhma Lindholm och Mathilda Söderström.
Author: Martin