Nässjöseger i Ale Arena!

Nässjös tjejer tog en välförtjänt 10-2 seger mot Surte BK i lördagens bortamatch. Tjejerna tog kommandot direkt i matchen då Sanna Gustafsson gav Nässjö ledningen redan i den sjätte matchminuten då hon blev frispelad av Victoria Bergström. Mer skulle det bli för Nässjös tjejer i första halvlek och Wilhma Lindholm utökade ledningen till 2-0 tio minuter senare. Nässjö radade upp chanser och på ett utkast från Matilda Fager i Nässjö-målet kom Cajsa Johansson som skjuten ur en kanon mot Surtemålet och satte 3-0.

Nässjö tilldömdes även två straffar i första halvlek men lyckades tyvärr inte förvalta sina chanser från tolvmeterspunkten. Det spelade dock ingen roll då Nässjömålen fortsatte att komma i strid ström och i den 21:a matchminuten gjorde Sanna Gustafsson ytterligare ett mål efter starkt eget förarbete. I den 34:e minuten utökade Nässjö sin ledning till 5-0 genom Elina Bergvall som åkte sig fri och säkert la bollen bakom Ellen Ahrnberg i Surtemålet. När 6-0 kom till Nässjö IF var det genom ett fantastiskt skott av Sandra Skiöld vilket letade sig in i krysset, det var utan tvekan matchens vackraste mål. Nässjö avslutade halvleken lika stabilt som den började och Elina Bergvall fastställde pausresultatet till 7-0 för Nässjö IF som gjorde en väldigt stabil halvlek.

Under pausen glömde Surte BK helt bort att spola isen och andra halvlek blev minst sagt svårspelad då isen var mycket dålig. Nässjö var inte helt vakna när domaren blåste igång matchen och Surte stormade fram och satte 7-1 redan efter 19 sekunder genom Sofia Andreasson. Nässjös goda organisationsförmåga under första halvlek naggades något i kanten under andra halvlek och tjejerna hade något svårare att få till ett bra organiserat spel. Det hindrade inte tjejerna från att utöka sin ledning ytterligare i 53:e minuten, återigen av Elina Bergvall som verkligen fick till sitt anfallsspel under dagens match och bjöd på fin skridskoåkning och härlig teknik. Surte BK tilldömdes straff i den 58:e matchminuten och de kunde genom den reducera Nässjös ledning till 8-2 återigen genom Sofia Andreasson. Nässjö fick för tredje gången straff men återigen kunde Nässjö inte få in bollen i mål och det är nu sju försök sedan vi gjorde mål på straff.

Men som sagt, detta spelade ingen roll idag då målen kom ändå. Elina gjorde återigen mål i den 74:e matchminuten och Sanna avslutade målskyttet för kvällen i den 80.e matchminuten. Slutresultatet skrevs till 10-2 i Nässjö IFs favör.