F17-VM Slutrapport

Bronsmatchen spelades mellan Norge och Ryssland. Vi var taggade till tänderna tillsammans med våra norska vänner. Efter norskornas härliga spel under lördagen var förhoppningarna höga. Men det var Ryssland som började bäst och redan efter fem minuter fick norskorna plocka ut bollen ur målet. Innan halvtid hann det också bli både 2-0 och 3-0. Norskornas försvarsspel var som bortblåst och ytterst få passningar hittade rätt. En liten ljusning kunde skönjas i slutet av halvleken då ryskorna åkte på två snabba utvisningar och ytorna blev lite större. Efter halvtidsvilan började Ryssland med två tjejer på botbänken men ändå var det de som avgjorde matchen med både 4-0 och 5-0 inom fem minuter. Norge kunde reducera på straff och frislag men några spelmål blev det inte idag. Ryskorna spelade stundtals mycket tufft och satt en dryg halvlek på utvisningsbänken. Deras fysiska spel passade inte alls Norge som samtidigt inte alls kom upp i den nivå vi såg under lördagen. Slutresultatet skrevs till slut 6-2 till ryskorn som därmed knep bronset. Stort grattis till Ryssland.

Finalen, matchen vi alla hade väntat på stod mellan Sverige och Finland. Publiken strömmade till ordentligt inför matchen och det var glädjande att se att så många lokala åskådare hittade till Stinsen Arena. Enligt matchrapporten var 325 personer på plats vilket får anses som en riktigt bra publiksiffra. Sverige tog kommandot direkt och de spelade fantastiskt bra, turneringens giganter Filippa Angeldahl och Stina Lennartsson anförde den svenska anstormningen och finskorna var egentligen aldrig nära att hota Sverige. Första halvlek slutade 4-0 och redan då kändes matchen avgjord. I andra halvlek kontrollerade Sverige spelet och lät bollen gå runt inom laget så finskorna hade svårt att få till något ordnat spel. Hela det svenska laget höll en hög och framför allt jämn nivå vilket gjorde att Finlands riktigt vassa spelare inte räckte till mot ett så starkt kollektiv. I Sverige var Erica Persson också riktigt bra och gjorde sin absolut bästa match under VM. Finalen slutade 8-1 och ett härligt jubel bröt ut i Stinsen Arena. Priser och medaljer delades ut till båda lagen innan lagkapten Malin Helgman fick höja bucklan och njuta av segerns sötma i form av Pommac! Det var också härligt att se Josefin Jarstad, som bröt nyckelbenet i matchen mot Ryssland, tillbaka på isen och ta emot sin medalj. VM kunde inte ha slutat bättre!

Dagens hedersomnämnande: Till alla er som gjort VM till den fest det det verkligen blev! Tack för några härliga dagar.