Nässjö kämpade tappert mot F17-landslaget

Våra tjejer spelade ikväll mot F17-landslaget i en träningsmatch inför VM som ska gå av stapeln i Stinsen under helgen. Matchen spelades 2×30 minuter och under de inledande 30 minuterna var det Nässjö IF som höll i taktpinnen. Idag var Nässjö förstärkt av två gamla bekanta, nämligen Stephanie Storme och Galina Mikhaylova. Det var fantastiskt roligt att se dem i en Nässjö-tröja igen. Mischa verkade väldigt spelsugen och vi fick återigen njuta av hennes gudomliga skridskoåkning, kom hem Mischa, vi saknar dig!!

Dock var det F17 som tog ledningen på en mycket tveksamt dömd straff. Otagbart för fröken Fager i mål som annars gjorde en klart godkänd insats mot svårt motstånd. Den som imponerade mest i första halvlek var dock Sanna Gustafsson som gjorde ett mycket vackert 1-1 mål där hon sprätte in den bakom Sveriges målvakt. Sanna som även gjorde 2-1 för Nässjö gjorde sin bästa match för året och var glödhet. Nämnvärt kring 2-1 målet var att Mischa spelade fram mycket vackert.
När andra halvlek drog igång hade F17 börjat finna en bättre organisation och de tog över spelet mer och mer. I och med Marie Eliassons uttåg och ett allt tröttare Nässjö IF kunde Sverige kvittera och sedermera ta ledningen och vinna matchen med 4-2. Vi vill dock säga att tjejerna, trots att Elina Bergwall och Josefine Fager fattades, stod upp mycket bra mot Sveriges framtid. Att Sanna Gustafsson höjde sina aktier att få spela i ett kommande F17-landslag idag råder det inte heller något tvivel om.

Även om det idag bara var träningsmatch vill vi ändå passa på att utse matchens stjärnor. Dessa kommer dock inte räknas med i den totala stjärnligan.

Dagens tre stjärnor:
*** Sanna Gustafsson
** Galina Mikhaylova
* Sandra Skiöld

Nu laddar vi om inför morgondagen då vårt kära Nässjö ska möta det riktiga landslaget. Vi tippar på 6-2 till Nässjö!