Eftersnack Mölndal – NIF

Så var serien färdigspelad och vi kan summera en riktigt bra premiärsäsong för vårt nya damlag. Vi återkommer senare med en mer utförlig utvärdering av säsongen.

Idag spelades säsongens sista match borta mot Mölndal. Nässjö ställde ett bra lag på banan och endast Marie Stjärnklar och Lina Lindqvist saknades. Förutsättningarna var glasklara inför matchen, vinst med 20 mål och seriesegern skulle hamna i Nässjö.

Första halvlek började med att Mölndal fick en straff redan i första minuten. Matilda i målet gjorde sig redo men behövde inte ingripa då straffen satt i stolpen. Istället var det Nässjö som tog ledningen på straff efter 20 minuter då Mölndalsförsvaret rev ner en Nässjöspelare. Elina satte straffen hur säkert som helst och den långa raden av straffmissar var äntligen bruten.

När Söder en stund senare åkte ut för en bentackling kunde Mölndal kvittera efter lite oreda i det annars utmärkta NIF-försvaret. Söder tog dock snabb revansch och satte 2-1 till Nässjö vilket också var resultatet i halvtid. Domarinsatsen var verkligen tveksam från första minuten. Missade straffar och utvisningar varvades med att han plockade ut Nässjöspelare för småsaker som inte borde resulterat i minsta repressalie. Tyvärr skulle det bli än värre i andra halvlek.

I andra halvan av matchen spelade Mölndal tufft och vevade vilt med klubborna. Tre NIF-spelare råkade illa ut och fick gå av planen men helt utan åtgärd från domarteamet. Värst var det när Söder överfölls i straffområdet och fick sig en rejäl lufttur innan hon landade på svanskotan. Som tur var tappade inte våra tjejer humöret utan fortsatte att kämpa på riktigt bra hela matchen. Resultatet kom också när Elina satte 3-1 efter pass från Wetter och Elina gjorde sedan även kvällens andra straffmål fram till slutresultatet 4-1.

Sett till statistiken ser NIF ut att ha spelat fult då man drog på sig fyra utvisningar men det var snarare resultatet av en usel insats från rättsskiparen på planen. Ett annat spännande inslag runt matchen var de Skiröspelare som dök upp på Mölndalssektionen. Var man månne nervösa att Nässjö skulle skjuta Skirös kvaldrömmar i sank eller finns det helt enkelt inget att göra i skogarna runt Vetlanda en söndagseftermiddag?
Nåväl Nässjö kämpade till sig ännu en seger och visade åter att man är seriens i särklass tätaste lag bakåt. Endast 20 insläppta mål på tio matcher ger ett snitt på två mål per match vilket är riktigt bra! Att vi dessutom som nykomlingar vinner publikligan i serien och faktiskt placerar oss tvåa i hela dambandySverige är riktigt skoj.

Dagens tre stjärnor:
*** Sandra Skiöld
** Emilia Pramler
* Elina Bergvall

Veckans hedersomnämnande: Sara Levén, Matilda Fager, Janina Karlsson och Petra Skiöld för härlig kämparglöd.

Åby Isstadion – Där man kombinerar läktaren med parkbänken:
+ Trevligt bemötande.
+ Fantastisk speaker.
+ Mysig läktare.
+ Gott kaffe
+ Öppen klubbstuga där vi fick värma oss
– Nästan bara tillresta supportrar och mycket låg publiksiffra.

Det var sista matchen för i år. Nu tar vi ledigt från bandyn några månader men i höst är vi igång igen, starkare än någonsin!

//Martin och Fredrik

Author: Martin

1 thought on “Eftersnack Mölndal – NIF

  1. Tack för ert enorma stöd under hela säsongen! Även om det inte gick hela vägen så ska vi vara nöjda med en andra plats som ”nykomlingar”. Vi hoppas kunna avsluta säsongen med Er den 16:e mars… Med vänlig hälsning,/ #3

Comments are closed.