Regerande mästarinnorna kom på besök

Igår hade IFK Nässjö finbesök i Stinsen Arena av Kareby IS. Rosabollen parkerade i sekretariatet för första gången den här säsongen och det enda som hördes i Stinsen Arena var julmusiken vi bjöd på, lite konstigt var det allt att sitta bakom glasfönster medan tjejerna krigade på därute på planen.

Matchen är inte mycket att orda om, Kareby IS var både ett och två storlekar större än oss idag som det ska vara och när domare Lisell blåste av matchen stod det 1-9 på tavlan. Men jämfört med hur det gått tidigare säsonger när vi stött på Kareby så är det ändå ett fall framåt. För det första gjorde vi mål denna eftermiddag, Emelie Åkerlund som gjorde en riktigt bra match för oss skickade fram bollen till Sanna Gustafsson som skickade iväg ett skott med en hastighet av ett pappersflygplan vikt av en femåring på dagis som gled förbi Sara Carlström i Karebys mål, dock är alla mål bra mål och givetvis gladdes sekretariatet över att vi spräckte nollan.

Vi pratade om matchen igår och vi insåg att vi faktiskt inte blivit ”nollade” en enda gång den här säsongen och då har vi ändå mött både Kareby och AIK och trots att vi inte har vunnit ännu så känns det som vi kryper närmare en seger och jag tror personligen att när vi tryckt i oss julskinkan, firat av 2015 så kommer IFK Nässjö att lyfta sig och se till att avgå med ett par segrar.

Nu tar Rosabollen ett välförtjänt jullov och laddar om batterierna, nästa match går av stapeln den 6:e januari när Sandvikens AIK kommer på besök i vår vackra Stinsen Arena.

Till dess, ha en skön jul, ät mycket mat och glöm för guds skull inte att se på åtminstone en match på annandagen.

//Rosabollen

Author: Fredrik