Mölndal besegrades av Fager

Kvällens match mot Mölndal blev en spännande tillställning och Nässjös seger satt långt inne. Hade det inte varit för en storspelande Matilda Fager i målet kunde det blivit en riktigt trist afton.

Nässjö tog ledningen genom en lyftning från Janina som Emelie snyggt plockade ner och själv med målvakten gjorde hon inget misstag. Matchen präglades av fasligt många misstag i försvaret och framåt var det ingen vidare fart heller. Mölndals klart farligaste spelare var Elin Hult och det var också hon som kvitterade till 1-1. Mölndals ledningsmål fram till 1-2 kom sedan på ett frislag som från långt håll seglade in i Fagers bottre kryss. Snyggt men inte helt rättvist. Emelie Åkerlund kunde som tur var snabbt kvittera då Söder fick fram bollen till henne.

För första gången i år släppte vi också in ett mål på hörna. Det var åter Anna Gustafsson i Mölndal som fick på en riktig pärla och än en gång var Mölndal i ledningen. Halvlekens fyra sista minuter fick Nässjö plötsligt fart under skridskorna och underläget vändes raskt till en tvåmålsledning i paus! Först satte Sandra 3-3 på snyggt pass från Fillan och sedan drog Emelie dit ett frislag i nättaket innan Victoria gjorde 5-3 på pass från Cajsa.

I andra halvlek fick matchen nerv igen då Elin Hult i Mölndal gjorde 5-4  efter åtta minuter. Nässjös fina spel från slutet av första halvlek var som bortblåst men å andra sidan var inte motståndarna på hugget heller. Det var ändå skönt när Elina fiskade upp bollen och med sin starka skridskoåkning gjordes sig fri och slog in bollen fram till slutresultatet 6-4.

Sista halvtimman blev det alltså inga mål men desto fler utvisningar. Som mest hade vi tre tjejer på botbänken samtidigt och Mölndal fick också två straffar. Båda gångerna var dock Fager med på noterna och räddade oss kvar i matchen. Det kändes riktigt bra att se henne så stabil där bak i målet när försvaret svajade betänkligt idag.

Dagens tre stjärnor:
*** Matilda Fager
** Emelie Åkerlund
* Elina Bergvall

Matchens hedersomnämnande: Sandra Skiöld har en fantastiskt hög lägsta-nivå och gör aldrig en dålig match.