Seger i Ale Arena

Nässjö är alltjämt serieledare i fortsättningsserien av Damallsvenskan. Under lördagen avgick våra favorittjejer med en 3-6 seger borta mot Surte BK. Matchen blev en jämn tillställning och Surte BK hotade ständigt Nässjöförsvaret, men med Sara Levén tillbaka i försvaret var tjejerna återigen långt mer organiserade än de var i matchen mot Mölndal. Det var Nässjö som skulle inleda målskyttet i den 20:e matchminuten då Sandra Skiöld på pass av Emelie Åkerlund gjorde mål, vilket sedermera blev halvtidsresultatet.

Första halvlek var jämn och Surte BK spelade stundtals bra bandy samtidigt som Nässjö drog på sig tre utvisningar vilket störde spelet något. Mest uppmärksammat i första halvlek blev två situationer som Nässjö IFs egen stridsvagn Felicia Haegerstam var inblandad i. Fillan är känd för sitt hårda spel och denna matchen råkade Surte BKs Malou Braf bli den som två gånger om i första halvlek fick klä skott för Fillans smällkarameller. Den första tacklingen är helt ok, om än mycket hård och Fillan klarar sig från utvisning den gången. Andra gången däremot åker Fillan på en utvisning för bentackling och protesterna från Surtes bänk var högljudda och de menade att Fillan borde gå och duscha, som tur var för oss blev det inte så.

Andra halvlek började som den första, Nässjö spelar ganska avvaktande och Surte BKs Charlotte Selbekk och Rut-Lina Berner fick utrymme att skapa fina chanser. Det blev också Rosabollens personliga favorit Charlotte Selbekk som kvitterade för Surte BK i den 50:e matchminuten. Utvisningarna fortsatte att hagla i andra halvlek för både Nässjö IF och Surte BK. Efter att Fillan avtjänat sitt straff på botbänken var hon laddad till tusen, vilket hon också lovat innan matchen och några minuter efter hon kommit in på planen gjorde hon 2-1 till Nässjö och Rosabollens eufori visste inga gränser, särskilt inte för Fredrik som inte sett Fillan göra mål och han var tämligen rädd för vad som skulle hända om han jinxade henne även denna matchen. Det lossnar något för Nässjö efter 2-1-målet och Sanna Gustafsson som visat prov på fin skridskoåkning hela matchen kom förbi Surtes för dagen stabila försvar och satte även 3-1 till Nässjö i den 57:e minuten.

Vi började slappna av något på läktaren och trodde att nu skulle det börja lossna ordentligt. Men Surte BK fick hörna och återigen var det Charlotte Selbekk som smällde till och reducerade Nässjös ledning till 3-2. Men Nässjö hade ett härligt flyt på sin sida under matchen och de tilldömdes en straff efter 62 minuter och Fillan förvaltade den säkert, 4-2 till Nässjö. Men Surte BK gav inte upp utan arbetade sig tillbaka till flera fina lägen och Matilda Fager i Nässjös mål gjorde återigen en stabil match likt den mot Mölndal i torsdags. Rut-Lina Berner som imponerade stort under F17-VM i våras hade en fin eftermiddag och hon reducerade Nässjös ledning till 4-3 i den 68:e minuten, återigen steg nervositeten hos alla fyra tillresta rosabollare. Men bara tre minuter senare så lugnade Agnes Sundell, som också hon såg väldigt pigg ut under matchen, oss genom att göra 5-3 till Nässjö IF och euforin på läktarna visste inga gränser.

Nässjö tilldömdes ytterligare en straff i 81:a minuten som Fillan tog hand om men Surtes duktiga målvakt Ellen Ahrnberg var redo och tog straffen. Därefter var det dags för Fillan show igen då hon fick en fin pass av Emelie Åkerlund och efter att ha blivit något störd av försvararna lyckades runda Surtes duktiga målvakt Ellen Ahrnberg och gjorde 6-3 till Nässjö. Fillan var laddad till tusen under matchen och visade sig hela tiden spelbar och åkte mycket skridskor samt tog mycket kropp. NIF skulle i matchens sista minuter tilldömas ytterligare en straff efter att Charlotte Selbekk blivit utvisad för spelsabotage då bollen tog i hjälmen på henne. Straffen tog Sanna Gustafsson hand om men hon sköt grovt utanför och slutresultatet för dagen blev 6-3 till Nässjö IF.

Dagens tre stjärnor:
*** Felicia Haegerstam
** Agnes Sundell
* Sanna Gustafsson

Matchens hedersomnämnande: Går till alla våra rutinerade spelare som bär upp våra yngre tjejer, vi tänker då främst på Sara Levén, Elina Bergvall och Sandra Skiöld. Elin Hallén gör också en mycket fin match.