Eftersnack NIF – VAIK

En vacker vinterdag som denna hade man gärna kunnat stå ute på gamla Skogsvallen men idag var det äntligen dags för premiär inne i Stinsen. Dagen till ära dök även några gamla rosabollare upp så vi var femtio procent fler än borta mot Sunvära! Inträdet var däremot hundra procent dyrare än på Sjöaremossen och lite i dyraste laget för en match i söderettan.

Västerstrand som något oväntat mer eller mindre krossade Skirö i premiären räknas som ett av seriens starkaste lag och många ser dem som favoriter till seriesegern.

Första halvlek var riktigt bra och båda lagen spelade trevlig bandy. Till vår stora glädje var det NIF som i 20e minuten tog ledningen genom Moa Nilsson. Det var inget hårt skott och bollen hade knappt styrfart men inte spelar det någon roll! Grattis Moa till första målet i serien. Målet fick Västerstrand i allmänhet och Lisa Östman i synnerhet att vakna till och efter bara två minuter var det kvitterat. Lisa var också den i VAIK som utgjorde det största hotet med sin fina skridskoåkning och teknik.

Spelet jämnade ut sig efter kvitteringen och båda lagen hade en del chanser. Efter halvtimman spelad fick Lina Lindqvist kalasträff på bollen som satt fint i nätmaskorna helt otagbart för VAIKs målvakt och vi hade på nytt NIF i ledningen. I anfallet efter stoppade NIF-försvaret en VAIKare lite väl hårt enligt domaren som blåste straff. Lisa Östman stegade fram och slog straffen men dagens bästa spelare, Matilda Fager i nässjömålet, räddade skottet och vi kunde ta paus med NIF i ledningen.

I början av andra halvlek utökade NIF ledningen till 3-1 genom ett nytt mål av Lina men lika snabbt replikerade VAIK till 3-2 genom Lisa Östman. När sen VAIK åkte på en mycket billig utvisning gjorde Jossan Fager mål för Nässjö och vi började tro på seger för våra tjejer. En utvisning på en Nässjöspelare gjorde dock att NIF fick det jobbigt och lagledningen tog en time-out för att få ordning på spelet. Västerstrand fortsatte att oroa och när VAIK fick sin andra straff kunde de reducera genom ett praktskott i nättaket, helt otagbart för Matilda. Nässjöspelarna kändes trötta sista delen av matchen men det räckte ändå för att fixa segern och två nya poäng!

Domarna dömde lite väl godtyckligt men som tur lika mycket åt båda hållen så det jämnade ut sig. Så länge man är konsekvent och inte ger ett lag fördel får man vara nöjd.