Som IFK -09… ( i 72 minuter )

Efter en god natts sömn på hotellet i Gävle var det på söndagen åter dags för match, den här gången mot Sandvikens AIK. Tack vare den korta resan mellan Gävle och Sandviken kunde vi både ta sovmorgon och njuta av en lång hotellfrukost. Väl framme i Göransson Arena placerade vi oss på läktaren och började sjunga upp våra ringrostiga halsar. Det var några år sedan vi sist var här men vi kände oss snart hemma och akustiken var precis lika fin som vi mindes den.

När första halvlek började kom IFK igång riktigt bra. Allt som var dåligt igår kändes mycket bra idag. I tredje minuten spelade Sanna fram Wilhma till ett friläge men Pillan i SAIK-kassen räddade men bara tre minuter senare small det på riktigt. På en hörna slog Sanna in bollen till Elina som fick in bollen i mål mellan benskydd och skridskor. Den åttiohövdade  publiken blev om möjligt ännu tystare men Rosabollen jublade som om SM-guldet redan var klart. Kenny måste varit i chock ty inte ens hans ljudliga pipa hördes förrän klockan visade 27 minuter.

I slutet av halvleken fick SAIK två frilägen men Julia jobbade hem på ett föredömligt sätt båda gångerna och höll rent framför Ebba.

I pausen fick vi besök av en gammal bekant från förra IFK-rundan. En icke namngiven SAIKare med riktigt bred dialekt kom och pratade sport i allmänhet och bandy i synnerhet. Om vi inte missminner oss köpte han en IFK-halsduk av oss när vi var uppe sist men av den såg vi inget spår.

Andra halvlek började precis som den första med ett friläge för Wilhma och ett snabbt IFK-mål. Den här gången var det Emelie som serverade Sanna och lyckan hos oss visste inga gränser! Vem hade trott att vi skulle ha 0-2 på SAIK efter 52 minuter? SAIK fick ingen ordning på spelet och efter 68 minuter kände sig ledarna tvingade att ta time out. Det skulle visa sig vara ett smart drag…

I den 74e minuten slog SAIK en hög boll och den damp ner på en IFK-hjälm. En av den konstigaste reglerna i boken säger ju att då ska det vara straff om man är i straffområdet och till skillnad från gårdagens usla domartrio kunde det här gänget reglementet och dömde straff. Inget misstag och reducerat till 1-2. Bara tre minuter senare sköt SAIK en hörna som räddades men returen stöttes i mål och helt plötsligt var det kvitterat.

I samband med kvitteringen tog IFK time out och man samlade alla krafter för att försöka få matchen i hamn.

Med dryga tio minuter kvar fick SAIK ännu en straff och inte heller denna gången gjorde man något misstag och för första gången var hemmalaget i ledningen. IFK kämpade och jobbade hela vägen in i mål men orken var nu nästan slut. Efter lite oreda i försvaret kunde SAIK stänga matchen och sätta slutresultatet till 4-2. Inte helt rättvist sett till hela matchen men en riktigt bra insats av våra stjärnor från Smålands högland.

Sammanfattningsvis gör tjejerna en fantastisk match i 73 minuter och resten är mer än godkänt. Vi visar att vi verkligen inte är några slagpåsar och spelmässigt hänger vi bra med även de stora elefanterna.

Matchfakta
Publik: 82
Väder: Inomhus. +5 grader
Slutresultat: 4-2 (0-1)
IFKs målskyttar: Elina Bergvall och Sanna Gustafsson
Matchens lirare: Sanna Gustafsson

Author: Martin