Första elitseriepoängen!

Det var en eftermiddag i nostalgins tecken. Dels för att IFK Nässjö skulle spela på hemmaplan igen, dels för att i princip hela gamla gardet av Rosabollen var samlat och det hördes vill jag lova. Om Fredrik och Martin kan låta som 10 personer så lät vi fem idag som 30 pers, fram till matchminut 10 när rösterna började svika oss.  Dagens motståndare var Hammarby IF med många duktiga lirare som till exempel Maria Thorén i mål, Galina Mikhaylova, Ingrid Bjonge och Malin Helgman för att nämna några. Återigen var IFK Nässjö något brandskattade då Lisa Enström ännu inte var kry efter sin axelskada som hon ådrog sig i förra veckan mot Söråker.

Tjejerna började matchen riktigt bra och såg spelsugna ut och det var ett härligt driv i matchen åt båda håll. Under första halvlek träffades stolpar och ribbor på löpande band, kort sagt höll tjejerna nervösa Rosabollare i strypkoppel likt hundvalpar som behöver fostras. Dock skulle eufori bytas ut mot oro när Sara Levén krockade med en stursk Hammarbyare och föll som en fura till backen och hon förblev orörlig. Som tur var fanns våra två välgörare från Örebro, Madelene och Elsa, på plats och båda är läkare så de marscherade taktfast ihop med vår gode vän Emma Bergström ut på isparketten för att bistå med medicinsk hjälp. Tyvärr var Sara så påverkad av smärta att de beslöt att ta henne till sjukhus i ambulans. Nu ikväll har vi fått höra att Sara drabbats av en hjärnskakning, Rosabollen önskar Sara ett snabbt tillfrisknande. Vi fick anledning att glömma vår oro ett tag då det fortfarande skulle spelas match och Hampus som var åter   som klackledare piskade igång oss ordentligt. Nollan spräcktes i 52:a minuten av första halvlek (ja, det blev en del tillägg) genom Elina Bergvall som efter passning av Julia Norrman gled igenom Hammarbyförsvaret som en varm kniv i smör när hon visade upp sin fabulösa bollkontroll innan hon tråcklade in bollen bakom Maria Tohrén. 1-0 till IFK Nässjö alltså och detta blev också halvtidsresultatet.

I paus blev det jäktigt för ystra Rosabollare när Madelene och Elsa skulle tackas för sina extraordinära insatser för dambandyns vara i Nässjö. Ni som inte hört historien får höra det igen, i våras när Nässjö IF visade ekonomiskt sinne hämtat från 1950-talet  och kastade ut oss ur Nässjö IF fann de situationen intolerabel och beslöt sig för att försöka göra något. De startade en insamling för att försöka behålla dambandyn i Nässjö och fick ihop hela 10 000 kr. Denna fantastiska insats belönades med blommor från IFK Nässjö och de vackra limited edition IFK Nässjö-halsdukarna från Rosabollen, det verkar dessutom som de båda Örebroarna har blivit något IFK-frälsta då de redan planerade att bevista ABB Arena nästa helg för att se VSK-IFK Nässjö.

I andra halvlek fortsatte tjejerna att trumma på och det skulle betala sig. 2-0 kom i den 54:e minuten (ja nu är vi då som bekant i andra halvlek, tillägg kan vara klurigt) när tjejerna rullade upp ett helt fantastiskt anfall. Det började redan långt in på IFK Nässjös planhalva när Sanna Gustafsson hittade en lucka upp till Emelie Åkerlund som såg Wilhma Lindholm i perfekt läge att åka sig fri. Bollen gick som på ett snöre och Wilhma visade enorm kyla när hon enkelt la bollen bakom Maria Thorén och återigen var vi precis som förra helgen i ett tvåmålsöverläge. Men tyvärr skulle det bli precis som förra helgen när orken inte riktigt räckte till och Hammarby lyckades hämta upp 2-0 till 2-2 och även göra 2-3 inom loppet av tio minuter. Vi som var med uppe i Sandviken förra helgen och som de obotliga pessimister vi är ( i alla fall Fredrik) såg framför oss hur loppet nu var kört.

Men tjejerna visade stor kämpaglöd och fortsatte att försöka skapa lägen mot ett kompakt Hammarbyförsvar. Som bekant ger hårt arbete resultat och i den 81:a minuten tilldömdes IFK Nässjö en straff efter en fasthållningssituation som vi glömt vem som var inblandad i, men hur som haver så förvaltade Sanna Gustafsson straffen med en kyla likt en snöboll i Irkutsk och huxflux var det oavgjort igen. Rosabollen började känna segervittring igen, men efter att Malin Helgman drivit fram på vänsterkanten och lagt en boll mot Ebba som hon räddade men tappade bakom sig, vem dyker upp där då? Jo, Galina Mikhaylova som tryckte in 4-3 och hela Stinsen Arena hörde exakt vad Ebba Fridlund tyckte om den saken, det är ord som vi inte kan återge ordagrant här då vi har allt för unga läsare för detta. Pessimisterna inom oss återkom som ett brev på posten men eftersom det finns pessimister måste det ju finnas optimister, eller hur? Idag var Elina Bergvall den optimisten när hon åkte ner mot den högra hörnflaggan och klippte till för Kungen, Silvia, Daniel, Victoria, Madde, Chris, Carl-Philip och Sophia med barn. Bollen studsade på allt som hade tillräcklig hållfasthet för att ändra dess riktning och helt plötsligt såg vi nätet rassla, vi fattade kort och gott ingenting men IFK Nässjö hade kvitterat! Jublet visste inga gränser för kort efter blåste domare Lisell av matchen och vi hade tagit vår första elitseriepoäng!

Tjejerna gör en bra match och när orken inte tryter  kan vi hota många av lagen i Elitserien, det fick vi bevis på förra helgen samt denna helg, alltså ser Rosabollen fram emot en trevlig vinter ihop med Sveriges i särklass skönaste bandylag. Ja just det, vi höll på att glömma. Under första halvlek stod det en spjuver med mobiltelefon och filmade oss, han visade sig vara från Smålands dagblad. Om ni känner för att höra vår skönsång och se en grymt utvecklad intervju av Fredrik så ta en titt på länken här under.

Fredrik filosoferar

Matchfakta
Publik: 81
Väder: Inomhus. +2 grader
Slutresultat: 4-4 (1-0)
IFKs målskyttar: Elina Bergvall (2), Wilhma Lindholm och Sanna Gustafsson
Matchens lirare: Elin Hallén

Author: Martin