Utan glöd i Gurkladan

Så var det lördag igen och åter dags för bortamatch för IFK Nässjö. Den här gången styrde bussen mot ABB Arena Syd i Västerås där våra tjejer skulle ta sig an töserna från gurkans hemstad nummer ett. Resan upp gick riktigt smidigt och eftersom dagens chaufför körde så lugnt kunde Rosabollen utan problem ägna tre timmar åt favoritsysselsättningen, Football Manager. Stopp gjordes som vanligt i Eksjö, Tranås och Herrbeta för att plocka upp spelare och en bit in i Östergötland hade vi hittat tillräckligt många spelare för att genomföra matchen.

Uppe i Västerås var det ett strålande bandyväder med klar luft och ett par minusgrader men istället för att njuta av vädret tog vi plats inne i den rejäla bandyhallen och började förbereda oss inför matchen.

När klockan slog 16:20 blåste en Käck (han hette så även att han inte levde upp till namnet) domare igång matchen och Rosabollen testade akustiken i hallen. Det måste redan nu sägas att akustiken spöade både spelkvaliteten och domarinsatsen denna eftermiddag. I den tjugonde minuten fick dock Victoria fram bollen till Sanna och plötsligt var det 0-1 till IFK. Vi blev väldigt överraskade men inte mindre lyckliga för det. Västerås hade lite hetare vilja men Ebba i målet visade fin form när hon gjorde ett par riktigt högkvalitativa räddningar. Kanske var det lite av Andreas Bergwalls inspiration som trillade  av honom när han passerade i korridoren utanför omklädningsrummet innan matchen eller så hade Ebba bara en bra dag på jobbet.

Sista kvarten av halvleken hittade domaren tre utvisningar, två för Nässjö och en för VSK. Sanna och Emelie fick varsin tia medan Plan i VSK fick ett besök på botbänken. Det kunde emellertid lika gärna ha blivit ett dussin utvisningar då domaren i vissa lägen tog utvisning för minsta lilla slag och i nästa ögonblick blundade för rena överfall. Uttrycket sila mygg och svälja elefanter har sällan passat in bättre på en domares nivå.

Precis som i samtliga matcher hittills i årets Elitserie gick vi alltså till halvtidsvila i ledning och precis som i alla de tidigare matcherna skulle andra halvlek visa sig bli som en dålig dag på jobbet. En sån där dag när bilen inte startar, kaffet är kallt, bästa skjortan är i tvätten och husnycklarna trillar ner i toaletten när man bara ska spola ner guldfisken som man glömde mata förra helgen.

Först gjorde VSK 1-1 efter att våra tjejer inte fått bort bollen framför målet och sedan kom 2-1 när VSK fick åka onödigt lätt genom försvarslinjen. IFK fick lite bättre fart med dryga kvarten kvar och sköt en hörna förbi målvakten men bollen räddades på mållinjen. Nässjö tog timeout för att styra upp spelet och strax därefter slog man en helt perfekt pass som friställde Emma Enström. Då fick domaren offside i hjärnan och blåste helt felaktigt av spelet vilket retade oss gruvligt. Inte blev det bättre när VSK rev ner Wilhma ett par minuter senare och hon blev liggande på isen. Som tur var kunde Wilhma halta av isen av egen maskin och det verkade inte vara någon större fara med henne vilket vi tackar bandygudarna för då truppen just nu är hårt ansatt av skador. Till dagens match saknades Sara, Lisa och Maria förutom långtidsskadade Agnes och Cajsa.

På övertid fick Ebba åter bekänna färg då hon sträckte ut och räddade ett givet mål men bara sekunder senare kom 3-1 då VSK fick in en hörna. Slutresultatet blev 4-1 efter att Ebba åter imponerat men returen på friläget slogs i mål och vi kunde börja packa ihop våra flaggor och banderoller.

Sammanfattningsvis gjorde vi ingen bra match. Det såg trött, oengagerat och slött ut. Kanske var det lite underskattning efter segern mot VSK i World cup men det som retar oss mest är det att vi vet att vi kan så mycket bättre. Dagens glädjeämnen var ändå Emma Enström och Ellen Spång från Tranås som tack vare utvecklingsavtal kunde hjälpa oss när skadorna hopade sig. Dessa båda tjejer visade verkligen framfötterna och skötte sig riktigt bra! Även våra Sunvärska vänner Kajsa och Julia jobbade riktigt bra och ska ha beröm.

Nu tar vi ledigt nästa vecka och tjejerna får träna hårt så de kan ge AIK en match 5/12.

Matchfakta
Publik: 77
Väder: Inomhus. +3 grader
Slutresultat: 4-1 (0-1)
IFKs målskyttar: Sanna Gustafsson
Matchens lirare: Utsågs inte

Author: Martin