Serieseger för ett obesegrat F17

Efter gårdagens match mot VAIK packade vi åter in oss i bussen för F17-match borta mot Villa Lidköping. Med på resan var även Nässjö IF P20 som också de skulle spela match mot Villa. Dock fick P20 äran att spela inomhus i den smått fantastiska Sparbanken Lidköping Arena. F17 fick husera utomhus på den gamla, något slitna isstadion, ackompanjerat av härlig blåst och ösregn. Rosabollen bestod idag enbart av två personer, nämligen Martin och Fredrik men vi fick fint stöd utav tillresta föräldrar, tack ska ni ha!

Nu till matchen:  Rosabollen gjorde sitt bästa för att öka på dagens målkvot genom att utlova en massiv tårta till Emelie Åkerlund om hon lyckades göra femton mål i dagens match. Hon började lovande genom att redan i den 5:e matchminuten göra 0-1 till Nässjö. Därefter var det återigen dags för Ida Gustafsson, som gjorde sin andra match i F17, att måla och ställningen i den 9:e minuten var 0-2 till Nässjö IF. Två mål på två matcher får ändå ses som godkänt, bra jobbat Ida. Mer skulle det bli för våra tjejer när Cajsa Johansson med stor hjälp av sin eminenta skridskoåkning ökade på ledningen till 0-3 i den 16:e matchminuten och strax efter i den 23:e matchminuten kröp Emelie allt närmare sin utlovade tårta genom att göra 0-4 på frislag, vilket också var halvtidsresultatet.

Matchen i sig var inget att hurra för idag och tjejerna kom inte riktigt igång som vi är vana vid att se dem, kanske en liten baksmälla efter den hårda matchen igår mot Västerstrand? Emelie Åkerlunds målform var lika fin som alltid även denna dag och hon gjorde sitt tredje och Nässjö IFs femte i den 63:e minuten. Villa kämpade vilt efter egen förmåga vilket gjorde att det höggs vilt med klubbor och armar, dock ska det erkännas att det var effektivt då Nässjös tjejer hade svårt att skapa chanser. Dock friställdes Cajsa helt efter en mycket fin pass (Av vem? Vi vet inte för matchen finns inte inrapporterad på elitrapport.se och speaker saknades.) och kunde lägga in 0-6 till Nässjö. Senare i den 81:a matchminuten fick även Wilhma Lindholm göra mål efter pass av Emelie Åkerlund. Mål var ytterst välförtjänt då Wilhma besitter en publikfriande skridskoåkning och en vacker spelstil.

Matchens hedersomnämnande går till Ida Gustafsson som i sin andra match gör sitt andra mål och idag faktiskt bräcker syrran Sanna.

Dagens tre stjärnor:
*** Emelie Åkerlund
** Wilhma Lindholm
* Cajsa Johansson

Våra tankar om dagens match:
+ Trevligt bemötande
+ Dubbelseger, både F17 och P20!
+ Sparbanken Arena
– Att vi inte fick spela inne i arenan utan fick stå ute i spöregnet
– Vädret
– Villas vedhuggarbandy

Skytteligan efter nio matcher:
22 mål: Emelie Åkerlund
17 mål: Sanna Gustafsson
16 mål:Cajsa Johansson
15 mål: Victoria Bergström
4 mål: Agnes Sundell
3 mål: Ellen Spång och Moa Nilsson
2 mål: Elvira Eklund och Ida Gustafsson
1 mål: Wilhma Lindholm

Author: Martin