Islossning på Sjöaremossen

Idag var det dags för fortsättningsserien av damallsvenskan södra att dra igång, motståndet för dagen var Sunvära SK som har varit en hård nöt för våra tjejer att knäcka tidigare. Vi få rosabollare som beslöt oss för att åka med på dagens match hade inte glömt matchen tidigare i vintras då ett vilt kämpande SSK tog sig tillbaka från ett fyramålsunderläge och fick till 5-5 mot oss. Därför var vi smått nervösa över hur matchen skulle se ut idag.

I första halvlek var det tillknäppt och aningen chansfattigt. Men i den 39:e matchminuten dunkar Victoria ”Släggan” Bergström in 0-1 på hörna och euforin visste inga gränser bland den två man starka tillresta klacken. Tjejerna täpper till bra i försvaret och som lagledare Christer Gustafsson sa efter matchen ”får man försvaret att fungera så kommer resten av sig själv”. Vi håller givetvis med denna visa man i hans utlåtande. Strax efter ledningsmålet skulle Nässjö IF utöka sin ledning till 0-2 genom Emelie Åkerlund som strax före paus åker sig fri på högerkanten och rundar en för dagen mycket duktig Angelica Olsson i Sunväras mål.

I andra halvlek spelade tjejerna stundtals väldigt bra och arbetade hårt för att plocka hem två poäng till höglandet. Hårt jobb brukar löna sig och så även idag då Cajsa Johansson gör 0-3 på pass av Felicia Haegerstam i den 49:e matchminuten. Som tack för passningen till 0-3 målet skickade sedan Cajsa en fin macka på hörna till Fillan som tryckte till ordentligt och 0-4 var ett faktum i den 61:a matchminuten. Tjejerna fortsatte att arbeta hårt hela halvleken så någon kollaps som senast blev det aldrig tal om idag utan Emelie Åkerlund kunde avsluta målskyttet i den 78:e matchminuten på pass av Agnes Sundell.

Anmärkningsvärt med dagen var att våra kära domare hade en hyfsat förvirrad och ambivalent inställning till hur man dömer bandy vilket visade sig ett flertal gånger under matchen åt båda håll. Extra intressant blev det när matchen blåstes av 2:30 tidigare än vad som var beräknat mitt i ett Nässjöanfall. Nåja, det är inte lätt alltid.

Tjejerna gör överlag en bra match idag och visade prov på härlig kämpaglöd. Särskilt vill vi nog ändå lyfta fram Maria Sundberg som gör en riktigt bra match. Även Ebba Fridlund i målet gjorde några ordentligt svettiga räddningar i första halvlek trots sin annalkande förkylning. Det var även extra roligt att se Ida Zetterström tillbaka på plan idag efter en tids skadefrånvaro, hon klev in som den chef hon är och hann med att tackla hårt och bli tacklad hårt, men som vanligt med ett leende på läpparna. Man kan hålla på länge och rada upp fina insatser idag och vi väljer att helt enkelt säga, BRA GJORT TJEJER!

Till nästa gång lovar vi också att vi ska lära Idag G att trumma i takt på trumman, vi har en del att jobba på där.

Nästa match sker redan imorgon, men då för våra F17-tjejer som tar sig an Tranås BoIS hemma i Stinsen Arena klockan 18:00. För damlaget väntar nu jullov då nästa match spelas mot Mölndal hemma i Stinsen Arena den tredje januari. Väl mött då!