En match med två halvlekar

En helg som har gått i bandyns förtecken är snart till ända och för Rosabollen har det varit händelserikt. Som så många i bandysverige vet var vårt svenska landslag på besök i Stinsen Arena i fredags kväll. Efter mycket snack om allt mer aggressiv retorik från vår granne i öst så var det trevligt att se våra blågula krigare betvinga ryssen med klara 7-1. Av själva landskampen såg vi inte särdeles mycket då vi ägnade oss åt massiv korvförsäljning under matchen, men det var en trevlig upplevelse. Under en vecka har rosabollen gått från akut-slipare, matchcoach, materialförvaltare, korvförsäljare och under lördagen klack. Många järn i elden är trevligt har jag hört.

Lördagens match stod mot Sunvära SK där flera namn är bekanta för oss sedan tidigare. I år har vi stiftat nya bekantskaper i och med att tre SSK-tjejer gör den heroiska resan upp till Nässjö flera gånger i månaden för att spela med vårt F17-lag. Därför fick Signe, Julia och Kajsa ett fint mottagande av oss få rosabollare som finns kvar i klacken.

Matchen var en match med två ansikten. I första halvlek var det jämnt och tätt och stundtals ganska fysiskt. Nässjö gjorde 1-0 efter cirka tio minuter när Agnes Sundell la bollen mot mål och Wilhma Lindholm kunde jobba in bollen likt Thomas Holmström under sin glansperiod i Detroit Red Wings. Domare och Elitrapport menade att Agnes gjorde målet men vi i rosabollen ställer oss tveksamma till saken.

Därefter var första halvlek tämligen händelselös, tjejerna spelade riktigt fin bandy och det som vi märkte särskilt var hur fint passningarna satt. Det var långa fina lyft som hittade fram till anfallet och tjejerna hittade varandra riktigt fint.

Ungefär två hundradelar innan det var dags för pausvila så hittade domare Lindgren en tämligen oförklarlig straff till Sunvära SK. Det var inte bara vår totalt enögda åsikt utan även SSKs ledare tittade upp mot oss och ställde sig frågande till hur domare Lindgren tänkte, men Lindgren är sedan tidigare känd för att gå sina egna vägar och vi älskar honom ändå. Straffen då? Jo det var det sista som hände i första halvlek och om bollen gick över ribban eller om vår hjälte i buren Ebba Fridlund var på den lämnar jag osagt, men det är ju mycket roligare om Ebba faktiskt var på den så vi säger att det var en fin räddning av Ebba.

I andra halvlek hände det betydligt mer, Sunväras spel hackade betydligt mer samtidigt som våra tjejer ökade tempot. Elina Bergwall gjorde 2-0 på hörna assisterad av Sanna Gustafsson tämligen omedelbart i andra halvlek och målen skulle fortsätta trilla in bakom Sunväras duktiga målvakt Angelica Olsson. Sunvära drabbades strax efter 2-0 målet av en utvisning för bentackling och Nässjö kunde utnyttja detta och göra 3-0 genom Wilhma Lindholm som återigen gör en riktigt bra match, Wilhma som har varit otroligt bra efter jul.

4-0 kom till efter att Cajsa Johansson levererat en härlig pass till Elina Bergwall som kunde åka sig fri och runda Angelica Olsson. Detta gjorde att de få frusna själar som hittat upp till Stinsen faktiskt bidrog till stämningen vilket har varit sällsynt i vinter, rosabollen tackar ödmjukast för assistansen på läktaren.

Cajsa Johansson ville absolut inte vara sämre än Elina och således när Emelie Åkerlund levererade en minst lika fin pass som Cajsa levererat åt Elina ett par minuter tidigare så gjorde hon processen kort och såg till att sätta 5-0 till Nässjö IF. Emelie Åkerlund som vi lärt känna som en målskytt av rang under fjolårssäsongen var idag passningarnas drottning. Även om alla passningar inte resulterade i en målgivande passning så såg hon riktigt vass ut idag och passningsläggare är något Nässjö IF dam behöver! Därför var det extra glädjande att Viktoria Bergström kunde förvalta en Åkerlundpassning i 83:e minuten och göra  6-0 till Nässjö.

Än var inte Emelie nöjd utan hon spelade även fram till Wilhma Lindholm som fick ett bra läge framför Angelica Olsson och som vi lärde oss förra veckan så har Wilhma hittat skyttet ordentligt och lyfter bollen över Sunväramålvakten, snyggt, enkelt och effektivt 7-0 till Nässjö.

Strax efter 7-0 målet kolliderade Julia Norrman i Sunvära SK med Ida Zetterström i en situation som vi på läktaren inte riktigt hann uppfatta. Tyvärr fick Julia ordentligt ont och fick avbryta matchen. Julia som varit tongivande i vårt F17-lag med sitt hårda arbete och uppoffrande lagarbete. Vi önskar dig ett snabbt tillfrisknande och att du är redo för nya strider inom kort!

Åter till målkavalkaden, vi har i texten berömt Emelie för hennes passningsspel och efter tre målgivande passningar så fick även vår 89:a göra mål, av händelse även i matchminut 89:e efter pass av Viktoria Bergström. Nässjö IFs egen Rambo, den stenhårda Felicia Haegerstam fick avsluta målskyttet denna eftermiddag när hon assisterats av Sara Levén urstarkt kan trycka sig in framför SSK-målet och lägga in 9-0, vilket rosabollen uppskattade stort och genast började sjunga om att Fillan nog borde få göra åtminstone en landskamp i livet.

Det kunde även blivit 10-0 i slutminuten efter en hörnretur som Sara Levén hann upp precis innan offensiv kortlinje, hon tittade upp snabbt, la in bollen till Emelie Åkerlund som sköt klockrent i ribban. Men 9-0 smakade minst lika bra och rosabollen gratulerar tjejerna till en mycket väl genomförd match. Nu är vi på gång!

Nu laddar vi i rosabollen om inför en intensiv vecka med många bandymatcher. F17 spelar mot Skirö AIK och Tranås BOIS i veckan och på lördag drar vi till Mölndal för dammatch. Ja just det, söndag är det återigen dags för F17, fullt upp med andra ord och vi älskar varenda minut av det!

Keep calm and älska dambandy!
/Fredrik

 

 

Author: Fredrik