Målshow i Ale Arena

Först och främst bör vi be om ursäkt för ett sent inlägg från dammatchen i lördags. Men det har varit en intensiv helg med dubbla resor till Ale Arena så tiden har helt enkelt inte funnits. Nu är det dock sportlov för oss här på Höglandet och då får vi passa på att jobba ikapp. Texter om helgens F17-matcher kommer också, men det ligger på herr Heinrich bord.

I lördags klev vi på bussen i Nässjö för att återigen bege oss till Ale Arena. En arena vi finner ganska charmig. Visst, taket läcker på X antal ställen och det är totalt svinkallt. Men, och det är ett stort men, det finns varm pucko att köpa i pausen och det har vi sett fram emot hela året. Tidigare under säsongen har vi bara varit där som ledare för F17 och då finns det sällan tid för varm pucko. Men i lördags fanns äntligen chansen och vi tog den utan att tveka.

Matchen då? Det har blivit vissa svårigheter att referera matchen då den inte är inlagd i arkivet på elitrapport ännu, således får jag enbart lita på Martins kråkfötter, eventuella klagomål skickar ni därför till Martin. Ni som följt matchen på elitrapport vet att det blev många mål i matchen och vi har därför valt att enbart referera att par stycken, för annars kommer jag få sitta här hela kvällen vilket inte går för sig.

Åter till saken. Matchen blev till en början mer spännande än vi hade räknat med när Malou Braf slog in ett frislag mot Ebba redan efter ett par minuter. Ebba kom fel in i situationen och tappar in 1-0, en tråkig början kan tyckas, men det skulle bli bättre längre fram, så sluta inte läs.

Därefter skedde en mycket tråkig händelse, när klockan stod på 11:30 så kolliderade Felicia Haegerstam med Lovisa Brantsing i Surte BK och Lovisa blev liggande på isen i svåra smärtor. Matchen bröts i ungefär 40 minuter då Lovisa tyvärr behövde ambulanstransport sjukhus. Vad vi förstod så var det nyckelbenet som var av och vi önskar Lovisa ett snabbt tillfrisknande!

När matchen väl blåstes igång igen så kvitterade Nässjö i princip omgående efter ett mycket fint utkast av Ebba som Emelie Åkerlund snappade upp, Emelie tittar sedan upp och levererade en smörpass av guds nåde till Sanna Gustafsson som kunde avsluta anfallet i bästa stil. Emelie Åkerlund gjorde sin bästa match för säsongen i mitt tycke och såg ut som en fältherre under Gustav II Adolfs glansdagar. Hon levererade passningar, arbetade hårt och målade. Mycket bra jobbat Emelie!

Nässjö fick upp ångan ordentligt och Fillan som för dagen var lagkapten i Sara Levéns frånvaro bröt sig in i Surtes straffområde och åkte omkull, domare Tedbrant blåste i pipan och satte armarna i kors över huvudet, straff till Nässjö. Emelie Åkerlund axlade ansvaret men sköt tyvärr utanför. Givetvis suckade vi lite missnöjt då, men vi fick snabbt en anledning att jubla då Surtes målvakt kastade ut bollen rakt i gapet på sagda Åkerlundska och hon kan enkelt lägga in 1-2. Nässjö gjorde därefter 1-3 (Emelie Åkerlund) och 1-4 (Sanna Gustafsson).

Därefter får Surte BK hörna på vilken de gör 2-4 på när ett riktigt höstlöv går förbi varenda blågul spelare i målet. Kort efter får de ytterligare en hörna som även den letar sig in precis under ribban och huxflux var det match av det hela igen, 3-4. Nässjö gjorde dock strax innan paus 3-5 genom Sanna Gustafsson, passning Agnes Sundell. Detta efter fint förarbete av lillasyster Ida Gustafsson, vilket också blev halvtidsresultatet.

I halvtid passade vi på att stifta nya bekantskaper i form av vår fyrbenta vän Malte som vi genast utnämnde till hedersrosabollare. Visserligen visade det sig att Malte var Surte-supporter men vad spelar det för roll egentligen? Alla är rosabollare innerst inne, oavsett klubbtillhörighet, vi levererar en liten bild på sagda Malte nedan.

Malte

Andra halvlek blev en målfest för Nässjö IF där tjejerna gjorde hela åtta mål och spelade en riktigt fin och fartfylld bandy, och vi njöt på läktaren. Det enda som skapade lite smolk i segerbägaren var att jag råkade slå av en av våra trumpinnar i ren eufori vid 3-10 målet.

• 3-6  Sanna Gustafsson ass: Emelie Åkerlund
  • 3-7  Wilhma Lindholm ass: Victoria Bergström
  • 3-8 Felicia Haegerstam ass: Ida Zetterström
  • 3-9 Sanna Gustafsson ass: Emelie Åkerlund (halvassist av Ebba efter ett fint utkast)
  • 3-10 Emelie Åkerlund
  • 3-11 Emelie Åkerlund ass: Wilhma Lindholm
  • 3-12 Elina Bergwall

Därefter fick Nässjö ytterligare en straff, den här gången var det Agnes Sundell som arbetade sig in i straffområdet och blev neddragen. Felicia Haegerstam ställde sig vid straffpunkten och vi gjorde oss beredda på att få målfira igen. Dock försökte sig Fillan på något som i juridiska sammanhang skulle betecknas som mordförsök alternativt dråp på domare Tedbrant då hon fick en ordentlig snedträff och höll på att avsluta sagda domares liv. Som tur var så hängde domaren med på noterna och han fly undan projektilen. (Förlåt Fillan, jag kunde inte låta bli).

Fillan behövde inte tjura länge över straffmissen för strax efter tappade Surte BK bollen på egen planhalva och Agnes Sundell kunde leverera bollen till Fillan som fastställde slutresultatet till 3-13.

En mycket fin insats av våra tjejer och vi bockar och bugar för showen, då främst andra halvlek som var magnifik. Extra roligt var det också att se Lina Wetter tillbaka i startuppställningen efter en lång skadefrånvaro.

Nästa match för damlaget är på lördag mot Västerstrands AIK hemma i Stinsen Arena och då ska fortsättningsserien avslutas. Så kom förbi vettja, med tanke på tjejernas form just nu så kan det bli ganska underhållande!