Monsterbuffé, shopping, hockey och en havsörn

Den andra dagen i Minneapolis började lugnt och stilla i hotellets restaurang med en frukostbuffé som kanske i svenska ögon mätt inte var helt konventionell. Det bestod till mesta del utav muffins med en massiv sockermängd eller bacon. Givetvis gick Fredrik totalt lös på allt detta då det tilltalar hans inre och yttre tjockis något enormt. Detta resulterade i viss magvärk och illamående under förmiddagen. Men det var inget som hindrade oss när Anna Klingborg och vår reskamrat fröken Bergström ville åka till en galleria ett par kilometer från hotellet som lovade billiga priser på det mesta.

Anna som fått låna en snabb BMW för veckan visade på stor rutin när hon guidade oss genom motorvägens alla avfarter. Dock visade hon vissa tendenser på att hon kanske borde satsat på en rallykarriär snarare än en bandykarriär i yngre år. Men ja, det är lite sent att fundera på nu kanske.

Martin blev som ett barn på julafton i bilen när vi passerade Minnesota River då han helt plötsligt tittade upp i skyn och fick se en vithövdad havsörn, det tindrade vackert om hans ögon och han log förnöjt. Ni som inte känner Martin bör veta att han är en fågeldåre av stora mått så det har utan tvekan varit en stor dag för herr Heinrich. Väl framme vid gallerian så passade damerna i sällskapet som inte deltagit i morgonens baconfest på att äta lite lunch och så här nöjda blev de:

Angelica och Anna

Det shoppades sedan i rasande takt och det fyndades särskilt skor som visade sig vara väldigt billigt här borta i landet som förtröstar på Gud. Dagen fortlöpte i rasande takt och när eftermiddag sakta började övergå i kväll så var det dags för resans stora upplevelse förutom bandyn då så klart. Nämligen NHL-matchen mellan Minnesota Wild och Edmonton Oilers. Vi packade in oss i familjerna Gustavsson och Sundells nyligen hyrda bil med plats för fyra fotbollslag ungefär. I Sverige hade vi kallat en sån bil för finlandsfärja, storleken på bilar i det här landet är inte av denna värld och man förstår varför USA står för en fjärdedel av allt koldioxidutsläpp i världen.

Men Christer G visade prov på stor kunnighet och bemästrade pråmen med stor skicklighet och skulle inte hans nuvarande anställning fungera kan han ta anställning på närmaste Silja Line båt. Väl framme i Downton Saint Paul så tornade Xcel Energy Center upp sig framför oss och det var en ganska mäktig syn:

Xcel Energy Center

Väl inne i arenan förväntade vi oss en ganska uppsluppen stämning. Men det är inte riktigt som att gå på idrottsevenemang hemma i kära Sverige. Här handlade det mer om hur många öl man kunde bära på samma gång, eller hur många korvar som det får plats mellan varje finger vilket var lite tråkigt och det var uppseendeväckande hur lite 19044 personer kan låta under tre perioder. Nä tacka vet jag Stinsen Arena när rosabollen bjuder upp till dans. Matchen då? Jo den slutade 1-2 till Edmonton Oilers och allt som allt var det en trevlig bekantskap. Eftersom jag lyckats lära mig hur man laddar upp bilder på sidan så bjuder vi på en bild från ett snudd på fullsatt Xcel Energy Center.

NHL

Nu är vi åter på hotellet och Martin har hunnit somna jämte mig så det är bara att plugga in öronpropparna och börja ladda för morgondagen, då är det äntligen dags för bandy. Sverige och Ryssland premiärspelar klockan 17 lokal tid och då kommer vi stå på läktaren och heja fram tjejerna så gott vi kan. Därefter väntar också match mellan USA och Finland.

Som en avslutning får ni en bild på Martin när han beslutat sig för att besöka John Blunds drömland istället för att hålla mig sällskap när jag skriver. Antagligen drömmer han om den där havsörnen.

Martin sover

Author: Fredrik

2 thoughts on “Monsterbuffé, shopping, hockey och en havsörn

  1. Tack för fantastiska rapport från ”over ther” hälsa alla!
    Christers storebror.

Comments are closed.