Skapligt på Skarpe Nord

I mycket halt väglag tog sig Rosabollen och IFK Nässjö ner till västkusten för att spela match mot mästarinnorna från Kareby. Under färden kantades vägen av stillastående bilar och utryckningsfordon i alla tänkbara kulörer. När vi tvingades stanna utanför Borås vid en olycka fick vi uppleva hur Bambi måste ha känt sig på den berömda isen. Vägbanan var som ett såpat bananskal och friktionen så låg att vi höll på att mista vår chaufför när han gled iväg mot vägrenen i ett obevakat ögonblick. Äventyret slutade dock lyckligt.

I bussen fick IFK också en ny spelare då Susanne Zetterström blev spelklar reservmålvakt efter kontakt med Bandyförbundet. Dagen hade nämligen börjat med återbud på grund av magsjuka och den redan tunna truppen kunde inte avvara ännu en spelare vilket Zetterström senior hörsammade och kom till räddning. Av det vi såg när hon tog sig från omklädningsrummet till avbytarbänken kan vi bara mana fröken Fridlund till stordåd annars hänger platsen som förstemålvakt löst.

Våra västkustska vänner från Sunvära, Kajsa Ericsson och Julia Norrman, blev dagens andra hjältinnor då de efter avslutad match med Sunvära slängde sig i bilen och åkte från Mölndal till Kungälv för att direkt spela ännu en match fast nu med IFK Nässjö. Maken till stora bandyhjärtan får man leta efter och vi är så tacksamma för alla timmar och mil som dessa två och deras familjer lägger ner för att spela med oss!

Hur gick matchen då? Jo första halvlek var bara 13 sekunder gammal när hemmalaget tog ledningen och sedan trillade det in mål i minut 25, 29 och 42 innan paus. IFK Nässjö stod ändå upp bra men Kareby är numret större ännu. I andra halvlek fortsatt Kareby att göra mål och slutresultatet skrevs till 9-0 vilket kanske var lite i största laget för att vi skulle vara helt nöjda men tjejerna kämpade ändå tappert.

Det är inget att säga om när man man förlorar mot ett halvt svenskt landslag och våra tjejer har framtiden för sig. Får vi behålla truppen intakt och våra skadade spelare kommer tillbaka kan vi snart vara med och dansa med de stora elefanterna men vi är inte där ännu. Nästa helg ska tjejerna ta sig till Zinken för att möta Hammarby och Rosabollen ser fram emot att beträda ännu en klassisk bandyarena. Vi återkommer med rapport efter det.

Matchfakta
Publik: 66
Väder: Lätt snöfall men uppklarnande. -5 grader
Slutresultat: 9-0 (4-0)
IFKs målskyttar: Första seriematchen den här säsongen utan IFK-mål.
Matchens lirare: Ebba Fridlund

/Rosabollen

Author: Martin