Åttonde raka för F17

Det blev hela 14 mål framåt gjorda av sex olika målskyttar när F17 på söndagseftermiddagen mötte Surte/Kareby hemma i Stinsen arena.

De båda halvlekarna var målmässigt lika och slutade 7-2 respektive 7-3. Sanna och Emelie gjorde två mål var i varje halvlek, Victoria och Cajsa gjorde ett var i varje halvlek, Elvira satte ett i första och Ida Gustafsson fick i sin F17-debut göra ett mål i andra halvlek.

I första halvlek kan vi lyfta fram 5-2 som kom på en hörna som Cajsa slog. Emelies skott satt perfekt någon centimeter under ribban, helt otagbart för målvakten. Vid 6-2 slog Sanna en riktigt vacker smörpass som frispelade Victoria och 7-2 gjorde Sanna själv efter bolltransport från mittplan och slalom i straffområdet hittade hennes backhandlyftning nätmaskorna.

Från andra halvan bör man uppmärksamma Sannas 10-3 på straff. En bandystraff bör alltid vara mål säger man ju men vintern har visat att så inte alls är fallet. Desto roligare var det då att se en bra slagen straff, högt upp i målvaktens högra kryss. 11-4 blev, som vi skrivit tidigare, Ida Gustafssons första mål i större sammanhang. Rätt placerad framför mål fick hon pappa Christer att häpna och syster Sanna att jubla. Gott Ida!

I Surte/Kareby var det Charlotte Selbekk samt Ida Friman som imponerade mest och det var också de som stod för fyra av gästernas totalt fem mål.

Matchens hedersomnämnande går till Ida Gustafsson. Vi vill se Ida dansa! (…och det fick vi ju också!)