På plats i Härnösand!

Strax före 19:00 på lördagskvällen anlände spelarbussen till Härnösand efter en lång resa genom vårt avlånga land. Resan tog totalt cirka 10 timmar inklusive matstopp i Uppsala men ändå har vi drygt 55 mil till Kalix som herrarna efter en fantastisk säsong möter i Elitseriekvalet.

Trippen mot norr startade redan vid 09:00 i Nässjö och gick sedan mot Tranås och Linköping för att plocka upp spelare och föräldrar. På vägen fick jag sedan tacksam hjälp av Emelie att rätta läxprov. Om det var av tristess eller rent och skärt nöje framgick inte helt klart men helt säkert är att hon gjorde ett utmärkt jobb! Utan större problem nåddes sedan Uppsala och IKEA runt 14:00 där en rejäl lunch inmundigades. Mätta och nöjda satte vi oss i bussen för vidare transport norrut samtidigt som Ebba ladda upp för ett reklamquiz. För oss som tillbringar större delen av vår fritid på vägarna för att följa tjejerna gick det inget vidare med frågorna men det var ändå en stunds god underhållning.

Fillan, som är med på resan, har hela säsongen lovat oss fika men inte heller idag såg vi röken av det vilket kanske var tur då Cajsas mamma hade bakat de godaste bullarna vi någonsin ätit. Dessutom lär det finnas mer kakor i hennes förråd så vi kommer antagligen att överleva även på hemvägen i morgon. Troligen kommer Rosabollen att öppna en filial i Åtvidaberg bara för att komma närmare detta fantastiska fika!

Väl framme i Härnösand gick färden direkt till Simhallen där vi bjöds på en lasange som hade en distinkt smak av salt. Blandade man ut den med mycket sallad och morötter var den dock ätlig och säkert även närande. Fidde som inte är typen som äter grönsaker nöjde sig med ett par brödskivor.

Efter incheckning på hotellet tog vi en kort promenad mot Gyllene fågeln för att få en kopp kaffe och en glass. Bland hamburgare och annat smaskigt hittade vi tio spelare ur truppen och vi slog oss ner en stund för att lägga upp morgondagens taktik. När de flesta tjejerna var återbördade till hotellet gjorde vi stan och hittade en affär med det smått underfundiga namnet ”Döhäftigt”. Av skyltfönstret att döma var namnet något överdriven men sett till staden i övrigt var det en välbehövlig färgklick. Ida och Ida imponerade också med outtröttlig energi då de besteg var snöhög och hade intervallträning i varje gathörn. Vi hoppas att denna energi är konservera till morgondagens match på Högslättens IP.

Nu avslutar vi kvällen med lite uppdatering av hemsidan, slötittande på tv och spelande av Football manager. I morgon ringer klockan 06:45…

Author: Martin