F17 halvvägs till SM-final

Det var med stor förväntan som vi tog plats på den lilla läktaren på Högslättens IP strax innan halv elva på söndagsmorgonen. Vädret var mer än godkänt med en svag vårvintersol som försökte ta sig genom molen och ett par plusgrader i luften. Isen såg riktigt inbjudande ut i det svaga solskenet och trots mildvädret höll isen riktigt fint även om bollen hoppade lite mer än hemma i Stinsen.

Första halvlek startade bra med ett riktigt hungrigt NIF på isen och ett taggat Rosabollen på läktaren, för dagen kraftigt förstärkt med flertalet mammor. Tjejerna började starkt och spelade en härlig bandy med mycket fart och bra passningsspel vilket resulterade i ett tidigt mål redan i den åttonde matchminuten när Cajsa Johansson assisterad av Emelie Åkerlund spräckte nollan. Där och då började Emelies jakt på den berömda tårtan då vi sagt åt henne att om hon gjorde fem poäng i dagens match så skulle vi att köpa en fin tårta till henne. Emelie och Cajsa hade en riktigt bra dag tillsammans och samarbetet fortlöpte med ytterligare ett mål, denna gången med ombytta roller i den 13:e minuten.

Den nervositet som funnits bland oss på läktaren inför matchen började nu så sakteliga att rinna av. Emelies klubba var het idag och hon assisterade Ida Z till 0-3 målet och gjorde själv 0-4 på passning av vår kära målvakt Ebba Fridlund som passade på att kasta ut bollen snabbt efter en räddad straff. Än var inte målkalaset över utan tjejerna trummade på ordentligt och Cajsa Johansson, som var formidabel i första halvlek, gjorde två mål på två minuter i den 37:e och 38:e minuten och halvtidsresultatet skrevs till 0-6 till Nässjö IF. I den första halvleken spelade tjejerna ytterst bra och spelare som Ellen Spång ska särskilt lyftas fram efter att ha gjort en fantastiskt bra match rakt igenom, även Ida Z som var tillbaka efter skada visade sig ordentligt på tårna. Det måste varit gårdagens backträning i centrala Härnösand som gjorde susen.

Till andra halvlek kom tjejerna ut som ett helt nytt lag, tyvärr. Farten och initiativen från första halvan var borta och HAIK fick chans att komma in i matchen via ännu en straff. Den här gången satt straffen i mål även om Ebba var på den. Den mer slappa inställningen höll i sig och det kändes lite som om tjejerna tappade fokus eller var det att vi jinxade alltihop på läktaren genom att ringa Jocke och säga att vi ska åka till Örebro, vem vet? Cirkus Johansson & Åkerlund fortsatte att snurra upp HAIKs försvar och i den 66:e matchminuten spelade Emelie återigen fram Cajsa till 1-7 till Nässjö IF. Detta var Emelies femte poäng i matchen och tårtvadet var ett faktum till Rosabollens jubel. Nu ska vi bara hitta någonstans att införskaffa en massiv tårta.

Cajsa var ordentligt het idag och gjorde i den 69:e matchminuten 1-8 för “di blåe”. En sista uppvisning av firma Johansson & Åkerlund kom i den 74:e matchminuten när Cajsa återgäldar Emelies passningar och spelar fram bollen till Emelie som kunde sätta 1-9 till Nässjö IF. I slutskedet lyckades Härnösand reducera till 2-9 efter en retur på en mycket fin räddning av Ebba, tyvärr lyckades hon inte plocka returen efter att Nässjö-försvaret slappnat av alldeles för mycket.

Andra halvlek får givetvis godkänt eftersom vi vinner matchen med 2-9 men ett större fokus kommer krävas av tjejerna även i slutakten nästa gång. Vi vill också berömma Agnes för hennes idoga slit på kanten och Wilhma som jobbade bra.

Matchens hedersomnämnande går till coach Fillan Haegerstam för lysande ledarskap i debuten. Dessutom får Jannie en en guldstjärna för en bra match.