Stabilt F17 vann mot Villa

Redan 08:15 samlades vi på Skogsvallen för att ta oss mot västgötaland och Sparbanken Arena i Lidköping. Ochristligt tidigt när man har jullov men vad gör man inte när F17 har match? Efter sedvanligt stopp i Jönköping för att plocka upp utsocknes spelare mötte vi upp våra Sunvärska vänner i Lidköping och matchförberedelserna kunde börja.

Eftersom vädret i höst inte har varit gynnsamt för ismakande var detta blott tredje matchen för tjejerna. Trots att man inte har kunnat öva in varianter tillsammans så satt spelet ändå som det skulle. Som sagt tredje matchen och faktiskt också tredje målvakten då Ida Z mutades med tio cheeseburgare för att ta på sig skydden och vakta buren. Det blev succé direkt och Ida styrde upp spelet genom att dirigera backarna och hann även med att vinka åt den ystra skaran Nässjösupportrar på läktaren.

Första halvlek bjöd på fem mål och samtliga kom från Nässjös tjejer. Sanna började målandet genom att men en läcker kroppsfint lura upp Villaförsvaret på läktaren och sedan lägga bollen i mål. Julia Norrman ville inte vara sämre och trampade runt försvaret, drog målvakten och lade in 2-0. En stund senare var Julia åter på plats framför målet och fick in bollen i röran framför den duktiga målvakten i Villa. Wilhma hade ägnat jullovet åt hård träning hemma i Åtvidaberg och det var som vanligt en fröjd att se hennes skridskoåkning men idag visade hon även att målskyttet fungerar. Efter en fin pass från Sanna satte Wilhma bollen snyggt och högt i målvaktens vänstra kryss. Ett riktigt snyggt mål! Strax innan vilan hann Sanna halvliggande sätta 5-0 och vi kunde nöjda ta paus.

I andra halvlek gjorde Kajsa Ericsson 6-0 efter lite trassel framför Villamålet innan Villa kunde reducera efter ett frislag som Ida räddade men returen gick i mål. Målet satte fart på Julia som direkt bröt in framför mål och lade in bollen i målvaktens långa hörn. 7-2 kom till på en straff som Villaspelaren satte otagbart i klykan. Resten av halvleken blev det lite mer solokörningar men en dag som denna när det mesta ändå gick in och fungerade gnäller vi inte på det. Julia satte sitt fjärde mål för dagen, Sanna solokörde från eget målområde och satte sitt tredje och Victoria gjorde två mål varav det sista närmast kunde liknas vid ett försök att skjuta bollen genom väggen och ut i Vänern. Tur att målvakten höll sig undan! Slutresultatet skrevs till 12-2 sedan Wilhma åter målat efter säsongens, årets och kanske världshistoriens underligaste hörnvariant. Det går inte att med ord beskriva hur det gick till men tänk er en blandning av flipper, biljard, en hal tvål och engelsk rävjakt så är vi i rätt regioner i alla fall.

Det är alltid lätt att målskyttar får stor uppmärksamhet men idag måste alla hyllas. Försvaret med Signe, Maria och Emma gör ett kanonjobb och släpper inte förbi mycket alls. Agnes är som en sån där sjukt jobbig och störig mygga på sommarnätterna som aldrig någonsin ger sig och om man smäller till den så kommer den igen bara för att retas. Linn och Clara jobbar bra och viker inte ner sig. Allt som allt en riktig lagseger!

På tisdag är det match igen!

Vi ses /Martin