Seger mot Mölndal

Under lördagen var det dags för Nässjö IF Dam att lämna jul- och nyårsledigheten och match mot Mölndal stod på schemat. Matchen startade 11:30 vilket var mycket tidigt för jullovslediga lärare, men det var bara att bita i det sura äpplet och masa sig upp till Stinsen, ska vi vara ärliga var det nog mest Fredrik som tyckte det var tidigt, men vem är petig?

Mölndal har under säsongen ryckt upp sig betydligt sedan förra säsongen och spelar en intensiv bandy där de konstant arbetar hårt och likadant var det under lördagen. Nässjö lät bollen rulla under stor del av matchen och tjejerna spelade fin bandy och när bollen får gå genom laget så kommer också målen. Redan i den sjunde minuten gjorde vår arbetsmyra från Tranås, Agnes Sundell 1-0 på pass av Elina Bergwall. Mölndal lät inte detta nedslå dem och de jobbade stenhårt samtidigt som våra tjejer ibland hade lite svårt att organisera sig i försvaret och det ledde till att Mölndal kunde kvittera tio minuter senare.

Efter 1-1 målet var det dags för Agnes Sundell att återigen visa upp sitt fina spel då hon krigade sig fram till ett fint läge och kunde slå in bollen framför mål där Felicia Haegerstam likt en stridsvagn på Skillingaryds skjutfält kunde kriga in 2-1 och euforin hos den för dagen ganska stora Rosabollen-klacken visste inte gränser. Som nyss nämnt var Rosabollen förstärkt för dagen av junior-Axel som ni kanske minns från World Cup, då hade den unge herrn hade otroligt svårt att vara tyst i sekretariatet. Men eftersom vi i Rosabollen är snabbtänkta passade vi på att värva Axel och utnyttja hans verbala förmåga till fullo. Nåja, åter till matchen.

Vi hoppades givetvis efter 2-1 målet att Nässjö skulle kunna rycka till sig en ordentlig ledning innan paus, dock kämpade Mölndal vidare och tilldömdes en straff i den 31:a minuten och det var nu det kom mina damer och herrar, matchens behållning. Ebba Fridlund, vår fabulösa målvakt, ställde sig på linjen och när straffen slogs gjorde hon en fenomenal räddning, något som skulle kunna beskrivas som en TV-räddning. Dock lyckades inte försvaret och Ebba samla kraft att plocka returen och ställningen var nu 2-2.

Mölndal tog också ledningen i matchen två minuter senare med 3-2 och en viss känsla av orättvisa hade infunnit sig hos Rosabollen. Sanna Gustafsson skulle dock återupprätta ordningen i den 34:e minuten när hon gjorde 3-3 på pass av Cajsa Johansson. Cajsa som gjorde en riktigt bra match  passade också fram till 4-3 när Felicia Haegerstam hamnade i målprotokollet för andra gången kort innan halvtidsvilan.

I andra halvlek spelade NIF riktigt bra bandy och höll Mölndal på behörigt avstånd. Sanna Gustafsson blev i den 59:e matchminuten frispelad av Ebba Fridlund som skickade iväg det röda nystanet likt en ukranisk kulstötare  en bit in på Mölndals planhalva och Sanna kunde lägga in bollen bakom Mölndals målvakt. 6-3 gjordes av Elina Bergwall i den 68:e matchminuten på pass av Sanna Gustafsson och vi fick äntligen sjunga vår målramsa till Elinas ära vilket har varit efterlängtat, för som bekant så gör ju Elina Bergwall mål när hon vill!

I den 69:e matchminuten försökte sig Emelie Åkerlund på en genomåkning och blev bryskt stoppad av Nathalie Diamantidis i Mölndal, Emelie flög genom luften som en torped och för en stund såg det ut som om fröken Åkerlund skulle behöva uppsöka avbytarbänken ett bra tag då hon låg och vred sig i smärtor på isen, dock repade hon sig och återkom till matchen. En annan spelare som fick vila betydligt längre var Nathalie Diamantidis som fick grovt matchstraff för förseelsen vilket vi på läktaren fann något märkligt. Utvisning? Absolut! Grovt? Nja. Men därefter fick Mölndal spela med en tjej mindre på banan.

I den 84:e minuten spände Ebba bågen återigen och kastade bollen rakt i famnen på Felicia Haegerstam som med hårt jobb kunde åka i från Mölndals försvar och runda målvakten vilket fastställde slutresultatet till 7-3 för Nässjö IF. Eufori och glädje på läktarna rådde, extra glädjande var att vi kunde nolla Mölndal i andra halvlek.

Vi övriga rosabollare vill passa på att gratulera vår gode kamrat Mr Birdwatcher Martin Heinrich då han firade 100 dammatcher igår, denne ciceron ska givetvis belönas med något trevligt under tisdagens bortamatch mot Västerstrands AIK, grattis Smarre!