Målkalas i Stinsen Arena!

Veckan försvann förbi snabbt som vinden och huxflux var det lördag igen och vi stod på vår vanliga plats i Stinsen Arena, där dagens motstånd var Surte BK.

De första tio minuterna började något trevande för tjejerna och det såg ut lite som en uppvärmning för det som skulle komma, för målglatt blev det denna lördag. I elfte matchminuten anföll Nässjö på bred front, och bollen letade sig ut till Sanna Gustafsson som försökte sig på ett långskott som smet förbi Elin Johansson i SBKs mål och 1-0 hamnade på tavlan.

Tjejerna arbetade på bra och visade upp en fin kämpaglöd och skridskoåkning och som bekant är det då saker och ting händer även i resultatkolumnen. I den 17:e matchminuten fick Nässjö straff när Emelie Åkerlund blev fasthållen och nedriven. När hon reste sig såg hon ut som en snögubbe i december, Emelie borstade av sig och klev upp vid straffpunkten och satte säkert 2-0 till Nässjö. Emelie var hetare än solen och direkt på avslaget anfaller Nässjö igen och Cajsa Johansson gör ett hästjobb fram till  Emelie Åkerlund som kunde runda målvakten och enkelt sätta 3-0 till Nässjö, behöver vi säga att rosabollen mös på läktaren?

Våra halsar började redan att ge upp knappt tjugo minuter in i matchen efter alla målramsor, men mer skulle det bli. Victoria Bergström som i övrigt gjorde en bra match idag passade på att skriva in sig i målprotokollet i den 22:a matchminuten när hon blir framspelad av Sanna Gustafsson, Victoria fick bollen fint serverad och skapade bra utrymme för sig själv och fick iväg ett praktskott som var mer eller mindre otagbart.

Sanna Gustafsson visade sig från sin allra bästa sida idag när hon både assisterar och gör mål, och när hon gör det så ser man varför hon fick åka på landskamper i december. I den 28:e matchminuten gör hon 5-0 till Nässjö på pass av vår andra landslagsspelare Agnes Sundell.

Det kunde blivit 6-0 strax efter när Wilhma Lindholm blir frispelad av Elina Bergwall men precis när Wihlma arbetat sig förbi Elin Johansson i Surtes mål så lyckas ändå Elin få en tå på bollen och den styrs ut till hörna, mycket tråkigt för Wilhma som har sett otroligt pigg ut sedan i mitten av december med mycket fina insatser som följd, att hon åker skridsko likt en rysk konståkerska gör inte saken sämre, enbart hennes skridskoåkning är något som var man och kvinna borde se en gång i livet. Men som sagt, alltjämt 5-0 till Nässjö.

Det var dock något som skulle ändras när Elina Bergwall blir assisterad av Emelie Åkerlund i den 33:e minuten och vi fick anledning att sjunga vår egenkomponerade Elina-ramsa för andra matchen i följd, trevligt på min ära, resultatet just då 6-0.

Därefter var det dags för Sanna Gustafsson gånger två när hon först sätter 7-0 på egen hand och kort efter tar ner ett fint utkast från Ebba Fridlund och sätter 8-0. Det skulle även hinna bli 9-0 innan paus då av Cajsa Johansson.

Tjejerna gjorde en riktigt bra första halvlek och det var också härligt att se att bollarna faktiskt trillade in idag då chanserna framför mål inte alltid förvaltats på bästa sätt den här säsongen.

I andra halvlek fortsatte målkalaset och vi ska på bästa sätt försöka lotsa er igenom även denna halvlek. 10-0 kom i den 51:a matchminuten när Sanna Gustafsson spelar fram Elina Bergwall som snyggt runda Surtes målvakt och lägger in bollen i nätmaskorna. Elina såg även hon mycket pigg ut idag och stod för mycket av Nässjös spel. 11-0 kom minuten efter i en tilltrasslad situation framför Surtes mål och till slut var det Felicia Haegerstam som fick nätet att rassla. Det var ungefär här som vi bytte målramsa för dagen då rösterna totalt började ge vika efter 11 måljubel i rak följd.

12-0 kom även det till efter härligt arbete från våra blågula hjältinnor när Sara Levén arbetade fram ett fint läge för vår nummer 11 Sanna Gustafsson som kan runda målvakten och lägga in bollen och i samband med detta valde Surte BK att ta timeout. Strax efter timeouten så fick Nässjö hörna, och Sanna lade in bollen till Elina Bergwall som tryckte i väg bollen likt en målsökande missil rakt upp i nättaket och matchsekretariatet kunde trycka upp 13-0 på tavlan för Nässjö IF.

Efter detta jobbade sig Surte BK in något i matchen och de fick iväg ett lurigt skott som Ebba olyckligt tappade ut rakt i gapet på en framstormande Julia Angelbäck som gjorde processen kort, 13-1. Surte slutade aldrig kämpa trots att resultatet grinade dem i ansiktet och laget jobbade till sig en hörna i den 67:e matchminuten och på sagda hörna gör de även 13-2 efter en fin variant, målskytt den utomordentligt duktiga Ida Friman. Strax efter var det återigen dags för en Surte-hörna. Västkusttjejerna gav sig den på att om sagda fina variant fungerade bra sist, varför inte testa den igen? Sagt och gjort och helt plötsligt stod det 13-3, målskytt denna gång var Hannah Pettersson.

I och med Surtes tredje raka mål valde Kenny Bohman att ta en timeout och få lite ordning på grejerna och ordning blev det. 14-3 var en skapelse av Sanna Gustafsson som spelar fram Felicia Haegerstam till hennes andra mål för kvällen.

Sanna Gustafsson avslutade målskyttet i den 79:e matchminuten när hon blir fint framspelad av Elina Bergwall, 15-3.

Resultatet var mycket glädjande och visar på att våra tjejer bara blir bättre ju längre säsongen går och under fortsättningsserien har spelet sett riktigt trevligt och fartfyllt ut vilket vi i rosabollen uppskattar mycket. Bandy ska spelas i högt tempo och det gör våra tjejer nu. Anmärkningsvärt för dagen är dock Sanna Gustafsson som mäktade med hela 9 poäng, fem mål och fyra assist. Elina Bergwall ska inte heller glömmas bort då hon stod för tre mål och en assist. Till sist vill vi också passa på att hylla Elin Johansson i Surtes mål då hon efter ett av Nässjös mål skadade sig och hade märkbara svårigheter att röra sig och ta sig upp från isen men fortsatte att kämpa på, hoppas det blir bättre snarast!

Nästa match som vi tänker visitera är redan imorgon när Villa Lidköping kommer på besök i F17 södra.

Nu avslutar vi med en kluring: Vem sade detta bevingade citat? ”History will be kind to me. For I intend to write it

Till nästa gång, lev väl och hoppas att Egon behandlar er gott.

Author: Fredrik