Urstarka F17 ännu obesegrade

När det vankades match idag var det endast tolv kämpar som klädde sig i Nässjös färger för att möta Villa. Om det berodde på tioårsjubileumet av Gudrun eller om det var Egon som orsakade manfallet förtäljer inte historien. Det hela gjorde i alla fall att det blev mycket långa byten och lite vila men inte stoppade det våra hjältinnor från att ta ännu en seger.

Första halvlek var drygt fyra minuter gammal när Victoria fick ett pass från Sanna och kunde sätta ledningsmålet. Julia Norrman ökade sedan på egen hand ut ledningen efter fint spel innan Villa kunde reducera på en hörna. Nässjös hörnskytte har inte varit så vasst men efter knappa halvtimman lossade Victoria släggan efter att Sanna slagit fram bollen och bollen dammade in vilket gjorde ställningen till 3-1 i paus.

Enligt den officiella publiksiffran fanns 51 själar i Stinsen under eftermiddagen och även om Rosabollen var representerade så var det ingen klackverksamhet från vår sida. Några som dock gjorde sig väl hörda var Villas bänk. Med ett ständigt malande på västgötska manade man på sina tjejer att spela fysisk, tuff och riktig skogshuggarbandy. Väl över gränsen tyckte många av oss men dagens randiga gossar lät luften stanna i lungorna, piporna vara tysta och överfallen fortgå.

I andra halvlek fortsatte den för dagen riktigt taggade Victoria att göra mål. Den här gången var det Agnes som matade fram bollen i samband med ett frislag. Villas tuffa spel tog på våra tjejers krafter och lagledningen i Nässjö tog i 60:e minuten en Time out för att tjejerna skulle få återhämta sig lite. Det var dock Villa som åter reducerade och gav västgötarna lite nytt hopp om guld och gröna skogar om nu några sådana finns vid Vänerns strand. Samtidigt som Villa hade fått nya krafter försvann Nässjötjejernas ork likt glasspengarna en solig dag på stranden. Då var det tur att Agnes hade ett sparkonto stort som USAs guldreserv när hon krigade in bollen i Villakassen och åter gav ”Di blåe” lite arbetsro. Med knappa tio minuter kvar på matchuret åkte Sanna i isen efter ett enligt oss fult överfall. Inte heller detta uppmärksammades av domarduon men det gav i alla fall tjejerna någon minuts vila. Strax därpå fastställde Victoria slutresultatet 6-2 genom att åter skjuta en hörna i taket efter en pass från Julia.

Alla tjejer krigade idag och fick slita hårt då truppen var bra men fåtalig. Åter en STOR eloge till alla våra utsocknes och tillresande spelare. Utan er hade vi inte fått uppleva all härlig bandy i vinter. Ni är guld värda (vänta bara till mars så ska vi åtminstone spela om det).

Nästa helg väntar två matcher för F17 medan damlaget har spelledigt. Som det ser ut nu verkar det vara svårt att samla fullt lag till båda dessa matcher men vi får avvakta och se.

Till våra trogna läsare vill jag också ge en liten ledtråd till Fredriks gåta igår. Det handlade ju om ett citat där personen i fråga hävdade att historia skulle skrivas och att nämnda historia skulle vara till fördel för personen. Detta uttalande skulle ju kunna föra tankarna till någon självgod bandyförening men sök istället svaret i den moderna bandyns hemtrakter och en person prisad fyra år efter NIFs första SM-guld.

//Martin

Author: Martin