Bragden på Bredstorp

Bara ett dygn efter onsdagsmatchen mot Skirö var det åter dags för bandy. Den här gången styrde vi bilarna mot Bredstorp för match mot Tranås. Innan vi ens kunde ge oss av fick vi dock konsultera regelboken för att kontrollera hur få spelare man får ställa på banan. Efter ett rejält manfall kunde vi bara mönstra åtta spelare men turligt nog var det just rätt antal för att få spela.

Man kan tänka sig att Tranås kände sig starka när man tidigt tog ledningen och endast kunde räkna in åtta motspelare på banan. Dock skulle det visa sig att Nässjö var både ett och två nummer större denna kväll även om man var numerärt underlägsna.

Efter Tranås ledningsmål följde sex raka Nässjömål. Först sköt Victoria en hörna i mål på pass från Agnes och sedan gjorde Sanna tre mål. Det första efter att ha kört slalom i backlinjen och sedan precis fått bollen över mållinjen, det andra på ett skott assisterat av Ida Z och det tredje vare en solokörning. Agnes ville också vara med i protokollet och körde efter pass från Sanna genom och satte 1-5 innan hon åter målade, den här gången på pass från Wilhma.

Innan halvleken var slut reducerade Tranås till 2-6 efter att Nässjö tappat bollen vilket gav BoIS ett friläge. För att återställa ordningen pangade Ida Z in ett frislag helt otagbart för målvakten och vi tog paus med 2-7 på resultattavlan.

I andra halvlek tog det numerära underläget ut sin rätt och Nässjö spelade smart för att få lite vila. Istället för att alltid gå framåt spelade tjejerna hem bollen så ofta det gick samtidigt som man höll i bollen långa stunder. 3-7 till Tranås kom ändå då ett riktigt tjusigt långskott seglade in under ribban bakom en stabilt spelande Olivia.

Nässjös sista mål noterades när Sanna åkte sig fri och avslutade på bästa möjliga sätt bakom Tranås duktiga målvakt. Matchen slutade dock 4-8 då Tranås satte ett frislag i matchens sista skälvande sekunder.

En stor eloge till alla åtta tjejer i Nässjö för en härlig kämparseger och underbar inställning. Vi skrev ju om ”Miraklet i Ale Arena” för ett tag sedan medan dagens tillställning numera går under namnet ”Bragden på Bredstorp”.