Nässjö fortsatt obesegrat

Det var en välfylld buss som tidigt i morse tog fart mot Åby IP i Mölndal. Damlaget skulle möta Mölndals BK och diverse mammor, pappor och annat löst folk (läs Martin och Fredrik) hade trotsat den tidiga morgonen för att få se våra blågula hjältinnor ta hem två poäng på västkusten. Dagen till ära hade vår tidigare ordförande från IFK Nässjö Peter Sandén letat sig dit med familjen vilket var mycket glädjande. Särskilt när hans dotter Elvira bjöd på varm oboy i pausen, tack för sällskapet det är alltid lika trevligt.

Två poäng blev det och ja, praxis bjuder att vi borde berätta för er hur det gick till, så häng med.

Första halvlek var något trevande och Nässjö åkte mycket skridskor och försökte sig på ett fint spel. Dock ville inte bolluslingen hitta nätet bakom Mölndals målvakt. Mycket tack vare att tjejernas skärpa inte var den bästa i början av matchen och vi fick se ett flertal skott smita strax utanför valfri metalldel som skapar målramen. Nässjö skapade ofta ett fint tryck på Mölndals planhalva och i de 18:e minuten fick Nässjö hörna. Sanna Gustafsson slog in bollen till Emelie Åkerlund som smällde dit bollen bakom en tät Mölndalsmur. Därefter blev resterande tid av halvleken tämligen händelselös fram till den 44:e minuten när Ida Zetterström jagade åt sig bollen och drev mot mål men blev neddragen i straffområdet. Domarens armar gick som en semafor och till slut visade han tecknet för straff. Dock blev det inget mål då Emelie Åkerlund sköt rakt på Mölndals målvakt.

Andra halvlek blev något bättre när Nässjö satte hårt tryck på Mölndal och under andra halvlek kunde vi endast räkna ett fåtal gånger som Mölndal passerade mittlinjen. Det stora problemet idag var inte bollinnehavet utan att få in det röda nystanet i målet, flertalet chanser radades upp men utan positivt resultat. En del cred ska absolut ges till Mölndals duktiga målvakt Anna Malm. Sanna Gustafsson lyckades dock forcera Malms kraftfält runt målet och gjorde 0-2 i den 60:e minuten. Därefter begärde Mölndal timeout vilket var förståeligt då spelet hackade betydligt för de blåvita spelarna. Kort efter timeouten jobbade sig Alva Lindberg fri efter hårt jobb på mittplan och våra backar hann inte med utan hon kan utmanade Ebba Fridlund i mål på egen hand vilket tyvärr resulterade i en reducering till 1-2.

Tre minuter senare i den 77:e matchminuten anföll  Nässjö genom Agnes Sundell och vår fenomenala landslagsspelare testade på ett för säsongen nytt sätt att måla på, hon kom in strax innanför straffområdet och såg att Anna Malm stod långt i från linjen och lade helt enkelt en lobb över henne och euforin på skaran Nässjösupportrar var monumental 1-3 till Nässjö!

Sista målet för eftermiddagen signerades Emelie Åkerlund som såg riktigt pigg ut på Åby IP. Mölndal tryckte upp sitt lag för att få till en reducering innan domaren skulle blåsa av matchen, Emelie arbetade sig fri på vänsterkanten och avslutade snyggt mot Anna Malm som i sin tur gjorde en grym räddning. Tyvärr för Anna Malm så lyckades Emelie snappa upp returen också, hon skickade in bollen i gröten av tillskyndade Mölndalsspelare och bollen studsade på X antal benskydd innan den hittade in i nätet och 1-4 till Nässjö var ett faktum.

1-4 blev alltså slutresultatet och tjejerna gjorde en stabil match. Dock kan skärpan i avsluten bli något bättre då ett flertal chanser idag gick utanför buren. Flera tjejer gjorde en riktigt bra match, däribland Ebba Fridlund i målet, Emelie Åkerlund, Ida Zetterström för att nämna några. Men överlag en helt klart trevlig insats av tjejerna.

På vägen hem hade Sara fixat ett trevligt busslotteri för att pigga upp alla som möjligtvis hade fått den befängda tanken att sova i lugn och ro. Eftersom ordningen var sådan att man först redovisade de 97 nitlotterna i tur och ordning tog arrangemanget sin lilla tid. Under förtvivlade tillrop tilltog spänningen tills de tre segrarna slutligen kunde triumfera med sina priser. Pristagare blev i stigande ordning Kenny, mamma Lindberg Nillson och pappa Lindberg Nilsson. Tack Sara för underhållningen!

Nu ska vi ladda om batterierna inför en härlig match imorgon i Stinsen Arena när vårt F17-lag tar emot Skirö AIK.