Fjärde matchen på fem dagar

Söndagen ska ju vara vilodagen men för våra tjejer blev det ännu en match, den fjärde på fem dagar. Det måste sägas att det inte är optimalt med så många matcher på så kort tid och jag tror inte att ett liknande senario hade ägt rum om det hade gällt bandy för gossar. Tyvärr får tjejerna ofta stå tillbaka och komma i andra hand vilket verkligen inte höjer statusen för dam-/flickbandyn. Nog om detta och istället fokus på matchen. Dagens besökare i Stinsen Arena var Skirö AIKs F17-lag som åter tog sig upp på Höglandets topp för att matcha mot NIF. Efter den jämna matchen lagen emellan i onsdags var Skirö fyllda av revanschlusta medan Nässjö satsade på att få sitt spel att lossna ordentligt.

Dagens publiksiffra var som vanligt låg men det var ändå en ökning med 19 person sedan i onsdags och om det var förhoppningen om en händelserik batalj som lockade dessa nyvunna bandysjälar eller om det var morföräldrar som hade ledigt från bridgen låter jag vara osagt. I vilket fall fick vi i bandypalatset uppleva ett ställningskrig där lagen kände på varandra och inte skapade några större målchanser. De som följde matchen via Elitrapport undrade säkert vad som pågick då de fick vänta dryga halvtimman på att något skulle hända i matchloggen.

Skirö tog ledningen genom att från nära håll lyfta in bollen högt över en chanslös Olivia i målet. Kanske inte helt rättvist sett till matchbilden men Nässjö hade så långt i matchen inte förvaltat sina lägen och det fick man nu sota för. Som tur var hängde inte våra tjejer med huvudena mer än till avslaget och snart var de ute och krigade igen. Ett par minuter senare jobbade NIF till sig en hörna och i trängseln framför mål dök Elvira upp och om vi inte såg fel så visade hon prov på lite tenniskunskaper när hon prickade in kvitteringen.

Wilhma som vilade från gårdagens match i Damallsvenskan var riktigt pigg idag och hennes fantastiska skridskoåkning banade väg Victorias 2-1-mål. Wilhma utmanade i stort sett hela Skirö på vägen över planen och så när kunde hon överlista sista utposten men bollen räddades och kom på retur till Vickan som kunde sätta ledningsmålet precis före pausvilan.

I andra halvlek blev det lite grinigare och domarparet hittade fyra utvisningar. Bedömningsnivån kunde nog diskuteras men vi valde att se det som att båda lagen drabbades lika och därmed lämnade vi det. Nässjö fick efter 13 minuter en straff som Victoria säkert satte i mål och drygade ut hemmalagets ledning. Med fyra minuter kvar av matchen fick Sanna äntligen ordning på tillvaron och visade att hon är en riktigt duktig bandyspelare. Med teknik, fart och elegans smet hon mellan motspelare likt en ål som fått hemlängtan till Sargassohavet. När hon sedan var ensam kvar med målvakten avslutades soloräden med en dragning och bollen förpassades i det vidöppna målet. Vackert!

När vi bara väntade på slutsignalen fick Skirö åter fram bollen till Andrea Ewens som fastställde resultatet till 4-2. Resultatet speglade matchbilden ganska väl ändå. Nässjö körde fast när Skirö lyfte upp spelet men var ändå det starkare laget.

Alla tjejer i NIF ska ha beröm för dagens match. Visst är det många trötta ben och sega skallar men alla kämpar på och visar att man spelar för laget.  Vissa syns mer både i matchprotokoll och på planen men alla gör en riktigt fin insats. Ingen nämnd, ingen glömd.

På fredag möts lagen för tredje gången och då i SAPA Arena. Hur det går då får vi se men den som väntar på något gott…