Solen sken över Nässjö…

När Karlstadslaget Västerstrands AIK kom på besök under lördagen när damernas fortsättningsserie skulle avgöras. Tjejerna gick ut och spelade en riktigt trevlig bandy med mycket bollsläpp och hög fart vilket gjorde att vi på läktaren inte hade något emot att stå i en kall Stinsen Arena när solen visade sig från sin bästa sida utanför. Vi kan till och med slå på stora trumman och hävda att tjejerna utan tvekan gjorde sin bästa match för säsongen, det var riktigt härligt att se och vi tackar och bugar för showen. Dessutom får vi passa på att tacka Felicia Haegerstam för en exemplarisk seriesegrartårta, trots att det var banan i så kan det varit en av de godare tårtor jag någonsin haft nöjet att avsmaka.

Matchen i sig blev mycket målrik och slutresultatet kunde till sist skrivas till hela 10-0. Eftersom jag är glömsk av mig och det har varit andra åtaganden i vägen så kommer jag ta mål i urval och referera av den enkla anledningen att tjejerna var allt för målglada och jag allt för glömsk.

Nässjö började matchen med högpress och gav inte VAIK mycket utrymme att skapa något eget spel och i ärlighetens namn hade inte Ebba i målet särskilt mycket att göra denna eftermiddag, och blev testad med ganska enkla skott utifrån vilka hon enkelt kunde plocka ner. Dock kom inte Nässjös ledningsmål förrän i den tolfte matchminuten när Sanna Gustafsson blev framspelad av en fenomenal Emelie Åkerlund och hon kunde enkelt runda målvakten och göra 1-0.

2-0 kom i den 16:e matchminuten när Ebba kastade ut bollen långt till Emelie Åkerlund som blev helt friställd framför VAIK-målvakten och hon förvaltade läget exemplariskt.

Därefter tog det ända till den 31:a matchminuten innan VAIK-målvakten fick vittja nätet igen då återigen genom Sanna Gustafsson på pass av Emelie Åkerlund och ställningen var nu 3-0. Elina Bergwall har varit i fin form under fortsättningsserien och detta höll i sig även under lördagen, hon tog för sig ordentligt och i den 36:e matchminuten gör hon 4-0 till Nässjö assisterad av Sara Levén.Elina nöjde sig inte med detta utan precis innan paus avlossade hon ett riktigt kanonskott från långt håll helt otagbart för den gul-svarta målvakten. Det resulterade i obegränsad eufori bland de två ynkliga rosabollarna som befann sig i Stinsen Arena, för det betydde att vi fick köra Elinas målramsa två gånger inom loppet av fem minuter, trevligt på min ära!

Under pausen passade vi på att gå ut och rasta vår goda vän Emma Bergström i solen och det märks att det börja lacka mot vår och slutet på säsongen. Emma som för övrigt har goda bandygener i och med att hon är barnbarn till Nässjö-legenden Nicke Bergström.

Andra halvlek blev en praktlektion på hur bandy ska spelas och vi var riktigt stolta över våra tjejer (ja det är våra tjejer) släppte bollen i precis rätt ögonblick, arbetade stenhårt och de fick det att se otroligt enkelt ut.

När det ser så enkelt ut så kommer också målen, 6-0 var en produkt av Felicia Haegerstam och Agnes Sundell. Men det är utan tvekan 7-0 målet som fastnade på våra näthinnor när Elina Bergwall skickar en klockren passning till Cajsa Johansson som hade fått upp farten likt en Bugatti Veyron och formligen flög förbi hela VAIK-försvaret och kunde lägga in. Utan tvekan säsongens mål, Cajsa som gjorde sin bästa match för säsongen såg riktigt spelsugen ut och vi älskade varje minut av det.

8-0 var även det något av en delikatess när allas vår ministridsvagn Ida Zetterström aka ”mini-fillan” får för sig att ge sig på en soloåkning från egen planhalva. Ida trampade på ordentligt och tog sig ända fram till straffområdet där hon tokspetsade vilket serverade Agnes Sundell som var sista tjej på bollen. Dock förtjänade Idas uppåkning ett bättre öde. Ida själv förklarade det hela under bussresan till Falun på lördagskvällen:

”Jag blev så jäkla trött när jag närmade mig straffområdet så egentligen var det en liten paus jag tog, det var ingen spetsning”

Ida som vi i vinter lärt känna som mycket mångsidig då hon ofta axlat manteln som målvakt i F17-laget, samtidigt som hon varit en hårdför mittfältare i damlag och F17- lag  dessutom är hon en riktig stämningshöjare på långa bussresor, det ska även tilläggas att hon är perfekt att dela filt och bussäte med då hon är ungefär lika liten som dagens författare.

9-0 var en straffkanon signerad Victoria Bergström. Vickan fick en praktträff på bollen, och vi vet alla att om det är något Victoria kan så är det att skjuta. Tyvärr stod VAIKs Stina Andersson i vägen och innan bollen träffade nätmaskorna så träffade den Stina i bröstet som fick utgå. Rosabollen önskar Stina ett snabbt tillfrisknande.

Sista målet för kvällen signerades Wihlma Lindholm som kom mitt i banan i högfart när hon blev frispelad av Sanna Gustafsson och återigen visar Wilhma att hon lärt sig att skjuta då hon bombade in 10-0 till Nässjö.

Det tål att upprepas igen, tjejerna har verkligen kommit igång med sitt spel under fortsättningsserien och vi hoppas att tjejerna ska bjuda Kareby IS som valde oss under söndagen på en ordentlig match imorgon kväll i Stinsen Arena. Oavsett kommer vi vara där och sjunga för full hals som alltid. För vi älskar verkligen Nässjö IF!

Så har ni inget bättre för er imorgon, så kom upp till Stinsen Arena klockan 19:30 och titta på våra blågula krigare. Förresten, har ni något bättre för er? Ställ in det och kom till Stinsen i alla fall!

 

 

Author: Fredrik