Nässjö var numret mindre än Kareby

Ikväll spelades den första av två kvartsfinalmatcher mellan Nässjö IF och guldfavoriterna Kareby IS.

Nässjö började matchen bra och bjöd upp till dans mot ett mycket starkt och rutinerat Kareby. De första tjugo minuterna av matchen såg faktiskt riktigt bra ut och deras form från förra helgens hemmamatch mot Västerstrands AIK verkade hålla i sig. Vi visste redan på förhand att det här skulle bli en tuff match och varje minut som Ebba Fridlund slapp vittja Nässjös mål var en seger då Kareby förväntas marschera mot Tele 2 Arena tämligen enkelt.

Det tog dock ända till den 20:e matchminuten innan Kareby fick hål på en som vanligt duktig Ebba Fridlund och då genom rutinerade Emma Kronberg. Tjejerna gjorde överlag en bra första halvlek och stod upp på ett mycket bättre sätt än fjolårets kvartsfinal mot AIK och försvaret höll sig lugnt och sansat. Dock kunde Kareby gå till pausvila med en 0-4 ledning.

Målskyttar i första halvlek för Kareby:

• 0-1 Emma Kronberg, Assist Camilla Johansson.
  • 0-2 Emma Kronberg (straff)
  • 0-3 Linnea Gunnarsson
  • 0-4 Sandra Carlsson

I andra halvlek märktes det att Nässjö började mattas av samtidigt som Kareby fick igång sitt spel mer ordnat och det var här storleksskillnaden började synas på allvar när Kareby ganska enkelt kontrollerade spelet, vilket även syntes på resultattavlan då Kareby gjorde hela sju mål i andra halvlek. Även om vi besitter mycket blågula ögon så går det inte annat än att säga att Kareby spelade bra samtidigt som våra tjejer kanske hade lite väl mycket respekt för Emma Kronberg och co.

• 0-11 Linnea Gunnarsson, assist Ida Friman

Det fanns ändå ett flertal ljusglimtar under dagens match, exempelvis spelade Sara Levén exemplariskt på sin liberoposition och stoppade ett flertal Karebyanfall med bravur. Ebba Fridlund gjorde ett flertal viktiga räddningar samtidigt som Emelie Åkerlund, Felicia Haegerstam och Agnes Sundell arbetade stenhårt under hela matchen.

Nu laddar vi om för returen på Skarpe Nord på lördag. Vi kommer som vanligt skrika sönder våra halsar totalt, för det är så man gör när man är rosabollare. Förutom våra semimedlemmar som prioriterar exempelvis spinning och steka hamburgare en kvartsfinalkväll. Det kan man tycka vad man vill om givetvis. Men nu för tiden gör vi verkligen skäl för epitetet ”Sveriges minsta klack”.

Nästa match på dam/flicksidan för Nässjö IF består i SM-semifinal mot Grycksbo på fredag kväll klockan 18:30. Kom upp och se hur flickbandy ska spelas!

Author: Fredrik