Mot Örebro och SM-final!

På fredagskvällen var det det dags för hemmareturen i semifinalspelet för F17-laget och våra motståndare från Dalarna hade fått lämna festligheterna runt Skid-VM för någon dag. Efter första matchen då NIF vann med 1-9 på Lugnet i Falun hade dalkullorna en tuff uppgift framför sig när de skrinnade ut i Stinsen Arena.

Redan i fjärde minuten fick NIF en hörna som Julia slog in en bra bit in i straffområdet där Kajsa dök upp och lyfte in 1-0. Bara minuterna senare blåste domaren för ännu en hörna. Våra tjejer försökte sig på en variant vilket slutade med att Sanna fick bollen och prickade in bollen till 2-0. Enligt Agnes bestämde man sig för att köra “tvåan” men man var tydligen lite oense om det menades att man körde hörnvariant nummer två eller att skytt nummer två skulle skjuta. Det vore kanske bra att upplysa varandra om sådana detaljer innan match men när det fungerade och resulterade i mål kunde vi bara skratta åt det hela.

Vi har har hela säsongen haft djupa diskussioner om hur och när man ska släppa bollen. Tjejerna lovade idag att verkligen göra detta och spela fram varandra till bättre lägen istället för att soloköra. 3-0 kom efter att Victoria passat Moa som släppte till Sanna som gled genom försvaret och bombade in bollen bakom Grycksbos mycket duktiga målvakt. Sanna kunde leende konstatera att det var roligt att släppa bollen för den kom ju tillbaka hela tiden. Vilken fantastisk insikt säsongens näst sista match!

Nässjö var inte nöjda med resultatet och trummade på vilket gjorde att Grycksbo tilläts göra ytterst få besök i Ida Zs straffområde. Agnes for som en yster kalv på betessläppets första dag över hela planen och efter halvtimmen spelad rundade hon hela försvaret och slog in bollen med adress till Kajsas klubba helt ren mitt framför mål. Kajsa tackade genom att åter överlista målvakten och vi kunde bara njuta åt delikatessen. Inte nog med det, i sista minuten stal Julia ett utkast från målvakten och fastställde halvtidsresultatet till 5-0.

Andra halvlek fortsatte Nässjöpressen och även om en del bollar inte trillade in så kom målen i en jämn ström. I 50e minuten stal Sanna bollen på mittplan och tog sig fram till straffområdet och satte 6-0. Bara tre minuter senare kopierade hon sedan förfarandet men avslutade istället med ett resolut skott dock med samma resultat. Ytterligare tre minuter hann gå innan Linn tryckte sig upp i banan och serverade Sanna som åter avlossade bössan och satte sitt femte mål för kvällen. Linn gjorde sin helt klart bästa match för säsongen och enligt henne själv var det nog den bästa matchen någonsin. Jag kan bara hålla med om att det var en helgjuten insats!

Sista fem minuterna av matchen rasslade det i Grycksbonätet hela tre gånger. Först var det Agnes som stal bollen från en motspelare, bröt in och kallt satte bollen lågt vid första stolpen. Agnes fortsatte att jobba runt motståndarmålet och bara minuten senare fick hon fram bollen till Julia som fick på en riktig drömträff. Vi som minns Owe Thörnbergs skott i gamla Rosenlundshallen kunde se tydliga likheter och undrade om inte fröken Norrman spenderat sportlovet framför någon gammal Youtubefilm.

Victoria fick avsluta föreställningen genom att från egen planhalva driva upp bollen och jobba sig fram till straffområdet där hon var obeveklig och fastställde slutresultatet till 11-0. Skönt för Vickan som hade haft det lite motigt i andra halvlek men som inte gav upp utan fick frustationen att bli ny energi vilket till slut gav resultat.

När domarens pipa signalerade att matchen var slut utbröt jublet och vi kunde konstatera att den 8 mars blir det en ny SM-FINAL! Hur härligt låter inte det?

Grycksbo räckte inte riktigt till den här gången men man har flera lovande spelare som jag är säker på att vi kommer få höra mer av. Målvakten Natalie Öhman gjorde åter en riktigt bra match, Wilma Uhlin (nyss 14 år fyllda) och Tova Grönoset (12 år) ser ut att kunna bli hur bra som helst. Lycka till tjejer.

Nu drar Rosabollen till Skarpe Nord på lördag och sedan lyfter planet mot Minneapolis och F17 VM på söndag. Vi hoppas kunna rapportera mycket om det äventyret här.