Säsongen tog slut på ett regnigt Skarpe Nord

Under lördagen var det dags för returen i årets kvartsfinalserie mot guldfavoriten Kareby IS.

Efter onsdagens förlust hemma i Stinsen då Kareby tvålade till oss med 0-11 så var inte utsikterna för en mirakelvändning särskilt goda. Men humöret var på topp när två tappra rosabollare plus en styck Bergströmsk figur när vi satte oss i bilen i går eftermiddag. Då vi åker till USA under söndagen för att beskåda årets upplaga av F17 VM så blev det ingen bussresa med övriga laget. Detta kan ha skapat viss besvikelse bland vissa spelare då de gärna hade önskat lite läxhjälp under vägens gång. När till och med läxor är roligare än göteborgsvägen så vet vi att vi varit på västkusten lite för ofta i vinter.

Matchen blev inte särskilt spännande, Kareby kontrollerade stor del av spelet samtidigt som våra tjejer inriktade sig på försvarsspelet. Detta gjordes med den äran då siffrorna i paus endast var 3-0 till Kareby IS.

Målskyttar i första halvlek för Kareby IS var:

1-0 Charlotte Selbekk, assist Camilla Johansson
2-0 Charlotte Selbekk, assist Elin Sandgren
3-0 Sophia Adolfsson, Elin Sandgren

I andra halvlek så släppte Kareby något på handbromsen och utökade sin ledning tämligen omgående och målskyttet fortsatte i snabb takt under de första 20 minuterna av andra halvlek. Våra tjejer mattades av betydligt och det var en tydlig klasskillnad mellan lagen. Men sett till att Kareby i princip haft samma lag sedan 2009 och våra tjejer är unga och stundtals orutinerade så måste vi säga att vi är nöjda med insatsen då kämpaglöden var stark under hela andra halvlek också. Att dessutom ha med rutinerade pjäser som Sara Levén som har varit en gigant i försvaret under hela säsongen, och en comebackande Lina Wetter är verkligen guld värt för våra yngre tjejer.

Ebba Fridlund gjorde sitt bästa för att hålla nere siffrorna under matchen och bjöd på ett härligt skönspel. Dock räckte det inte till mot ett fysiskt och välspelande Kareby som tillslut kunde vinna den avgörande kvarten med 9-0. Jämfört med Smålands Dagblads tips inför matchen där någon hygglig herre tippade att Kareby skulle vinna med 18-0 så är det ju en klar överraskning och kanske en underskattning av vårt försvarsspel.

Målskyttar för Kareby IS i andra halvlek:

4-0 Johanna Gustavsson, assist Sandra Carlsson
5-0 Elin Sandgren
6-0 Sophia Adolfsson, assist Elin Sandgren
7-0 Astrid Rosengren
8-0 Sophia Adolfsson
9-0 Sophia Adolfsson, assist Emma Kronberg

Därmed tog säsongen slut för vårt damlag och vi i rosabollen tackar och bugar för säsongen. Särskilt bockar vi och bugar för andra halvan av säsongen då spelet kom igång ordentligt. Det är svårt att glömma exempelvis avslutande matchen hemma mot Västerstrands AIK då det var ett skönspel som inte setts i Nässjö sedan IFK Nässjös guldsäsong. Dock blev det en seger på Skarpe Nord igår då rosabollen lyckades knipa matchlotteriet och en fin brödlimpa med tillhörande tryffel kunde doneras till spelare och ledare efter match.

Nästa gång ni hör från oss befinner vi oss i Minneapolis för att bevittna F17-VM och vi kommer försöka föra lite resedagbok från denna högst galna resa. Bäva månde Christer och Tina Gustafsson som ska umgås med två bandydårar hela veckan. Så tills vi hör igen, stay calm and love bandy!

Author: Fredrik