Ryssland snäppet större än USA

Det var 20 minusgrader men soligt och fint när USA och Ryssland besteg isparketten på John Rose Oval. Ryskorna var solklara favoriter men amerikaskorna kom stärkta efter gårdagens fina vinst mot Finland.

Första halvlek började med ett relativt jämt bollinnehav och även om de ryska tjejerna kändes vassare så stod motståndarna upp riktigt bra. Rysskornas lite starkare skridskoåkning gav också utdelning då Alena Starovoytova åkte genom det amerikanska försvaret och satte ledningsmålet. USAs tjejer lät sig inte nedslås av motgången utan jobbade på bra och höll i stort sett jämna steg med sina motståndare.

Under ett par mardrömsminuter i slutet av första halvlek fick Liliah Schultz i USA-målet se tre bollar passera mållinjen. Först var det åter Starovoytova som snurrade runt i straffområdet och vispade in 0-2 och bara minuten senare fick samma spelare ett pass från Ekaterina Kedrova och kunde göra 0-3. Inte nog med bedrövelser för USA utan strax därpå kom även 0-4 då morgonens starkaste lysande stjärna, Starovoytova, passade fram  Kristina Mashinskaya som elegant åkte genom försvaret och satte bollen i nät.

Andra halvlek var bara 30 sekunder gammal när Olga Shirokova satte fart på skridskorna och trampade genom hela försvaret vilket resulterade i ytterligare ett mål för de rödklädda. Matchens kanon kom efter cirka tio minuter av andra halvlek då Anastasia Kedrova fick på en riktig missil som borrade sig in i maskorna. Med dryga fem minuter kvar av matchen kom också 0-7 vilket skulle visa sig bli slutresultatet. Det var åter Starovoytova som målade efter att ha blivit fint serverad av Daria Matvienko.

Allt som allt kan man sammanfatta tillställningen med att USA spelar en trevlig och underhållande bandy med mycket hjärta medan Ryssland är en lagmaskin med några riktigt vassa spjutspetsar. Ryssland avslutar ikväll sitt gruppspel med match mot Finland medan USA möter Sverige.