Sverige segrade i morgonmatchen

Sveriges andra match i VM spelades mot Finland. Morgonen var mycket kall men solig och snart skulle även spelet värma våra kalla kroppar. Svenskorna tog ledningen redan i fjärde minuten då Ida Friman passade fram Matilda Plan men sedan dröjde det ett bra tag innan det bjöds på någon målchans av rang. De sista sju minuterna av halvleken blev dock händelserika. Först felpassade det svenska försvaret till farliga Miisa Klemola men Isabelle Larson gjorde en riktig drömräddning och höll nollan. Istället var det Julia Norman som sköt in 0-2 på pass från Matilda Plan och Sanna Gustafsson som sköt 0-3 på ett frislag efter att Tilda Andersson petat bollen till henne.

Halvleken avslutades med att Finland fick ett straffslag efter slarv i den svenska försvarszonen och Jenny Isaksson kunde sätta bollen i nät.

I andra halvlek var det proppen ur för Sverige och målen trillade in i strid ström. Först fick vi se ett riktigt mönsteranfall a la Nässjö IF då Sanna Gustafsson passade Kajsa Ericsson som sedan serverade Julia Norrman. Snyggt och effektivt! När sedan Finland reducerade undrade vi först vad som hände då bollen verkade missa nätet men det visade sig att det var ett stort hål i målgaveln och därför såg det hela skumt ut. Målskytt blev i alla fall Miisa Klemola på pass från Jenny Isaksson.

Sista 20 minuterna av matchen gjorde Sverige hela åtta mål! Sanna Gustafsson gjorde två  mål liksom Bella Aronsson medan Julia Norrman, Vilma Josefsson, Ida Friman och Jenny Stadin gjorde var sitt.

Efter den nervösa inledningen igår var det härligt att se tjejerna spela ut ordentligt i andra halvek. Visst fanns det fortfarande detaljer att jobba på men helheten var helt klart ett fall framåt.