Röda maskinen ångar på.

Sista omgången i gruppspelet innebar match mellan Ryssland och Finland. Finland hade två förluster medan Ryssland kom med två segrar så förutsättningarna skilde sig lite för de båda lagen. Båda lagen hade också varsin superstjärna. Finlands Miisa Klemola fortsatte att imponera och gjorde ett fantastiskt mål då hon sköt fart utmed högerkanten och sedan bröt in framför mål och lurade ner målvakten innan hon säkert placerade bollen i mål. I Ryssland var det Olga Shirokova som övertygade med hela fem mål och en assist.

I första halvlek tog Ryssland ledningen via en backhandlyftning och ovan nämnda Klemola gjorde därefter sitt praktmål för Finland. Därefter fick Ryssland straff och satte den säkert i mål innan man utökade ledningen efter ett friläge. 4-1 kom efter att finskorna strulat till det lite i försvaret och 5-1 var en riktigt läcker genomåkning .

Andra halvlek bjöd på ytterligare fyra ryssmål varav tre signerades av Shirokova och ett av  Anastasia Kedrova. Hela matchen avslutades med två straffar varav en för vardera lag. Den finska straffen räddades av Rysslands målvakt medan den ryska straffen gick utanför mål. I den sista minuten skadade sig Tia-Maria Korhonen i benet och vi hoppas verkligen att hon snart blir bättre och kan medverka i resten av matcherna.