Det har varit en händelserik vecka

Vi i rosabollen, ja alla två vill säga, har haft en händelserik både vad gäller bandy och arbetsliv. Därför har vissa texter helt enkelt inte hunnits med. Exempelvis har vi inte lyckats skriva ett referat från söndagens VM-final i Minneapolis. Men Martin, vår virtuos vad gäller målande texter har lovat att det kommer dyka upp inom en snar framtid.

Under veckan har F17 faktiskt hunnit med att spela ytterligare en match i F17-serien trots att seriespelet är avslutat och vi redan är klara för final. Märkligt kan tyckas men bandyförbundet är lika stela som Ida Z när hon har ont i ryggen och försöker böja sig ner för att ta en boll, alltså inte särskilt flexibelt. Så matchen spelades i torsdags och vi ställde ett lag på banan som enbart bestod av 10 spelare då flertalet spelare inte hade möjlighet att dyka upp med så kort varsel. Vinst blev det i vilket fall med 1-5, även om tjejerna inte direkt bjöd på något skönspel denna torsdagskväll och vi betraktade det som en träningsmatch inför söndagens finalspel mot Härnösands AIK. En mycket positiv sak med torsdagens ”träningsmatch” var Maria Sundbergs comeback i F17-laget efter flera månaders skadefrånvaro efter ett nyckelbensbrott i början av januari. Givetvis var kanske inte orken där till hundra procent men konstigt vore väl annat. Maria gjorde ändå en klart godkänd match, välkommen tillbaka!

Under fredagen blev vi bjudna av damlaget att delta i deras säsongsavslutning, det var något vi inte var sena på att tacka ja till och kvällen inleddes med bowling. Undertecknad blev indelad i lag med Maria Sundberg, Ebba Fridlund och Agnes Sundell. Vissa av mina lagkamrater briljerade alldeles utomordentligt och då främst Maria och Ebba, jag själv och Agnes kanske borde fundera på att testa andra sporter, tur att Agnes har funnit sin lott i livet. Dock stod vårt lag sig slätt mot Lag Kenny, Janina, Elina och Lina som pulveriserade övriga lag när poängen sammanställts.

I skrivande stund sitter jag på hotell Ibis i Örebro tillsammans med Målilla-dårarna Ida Z och Maria S och inväntar söndagens SM-final. Kvällen har bestått av en bankett tillsammans med övriga finallag under helgen vilket har varit riktigt trevligt. Lagkapten Victoria fick gå upp och bli intervjuad av VBKs förre tränare Tommy Österberg som ställde en del frågor om hur vårt upplägg inför finalen har varit. Herr Österberg undrade lite hur vi tränat under vintern och Vickan svarade ärligt att vi som lag genomförde vår första träning under lördagen. Herr Österberg tystnade och vände sig istället till Härnösands AIKs tränare Tora Uebel. Men herr Österberg, Vickan var ytterst seriös. Nässjö IF F17 genomförde faktiskt sin första träning tillsammans under fredagen.

Nu laddar vi upp med mycket sömn innan vi ska dra ut di små liven på morgonpromenad klockan 06:45. Vi återkommer med reflektioner efter morgondagens final!

Keep calm and love bandy!

 

Author: Fredrik