Premiärmatch mot Ryssland

Inledningsmatchen i World Cup spelades mellan ryska hopplockslaget Rekord Irkursk och IFK Nässjö. För första gången sedan SM-semifinalen 2011 skulle vi äntligen få se vårt älskade IFK spela igen.

Första halvlek hängde våra tjejer med riktigt bra men det var Irkutsk som tog ledningen i sjunde minuten. Även om spelet mest rörde sig på vår halva av den ojämna isparketten stod tjejerna upp bra och styrde ut de ryska spelarna mot kanterna. Ryskorna fick en straff i elfte minuten men den smet utanför Ebbas stolpar och målburen slapp sedan påhälsning till den tjugonde minuten då den fjärde ryska hörnan hamnade i maskorna.

Efter den korta pausen tog dock Irkutsk över allt mer och det märktes att laget var snäppet starkare än vårt IFK. Det hade ju varit konstigt om skillnaden inte hade märkts då det ryska laget var i stort sett identiskt med det ryska landslaget. Nässjö drog på sig tre utvisningar medan ryskorna satte sju mål. Till exempel gjorde Tatiana Gurinchik hela sex mål och gamla Nässjöbekantingen Kicki Sigfridsson smällde in en riktig kanon i nättaket. Även Galina Mikhaylova gjorde en bra match med sin fina skridskoåkning. I IFK jobbade Ebba riktigt bra i målet och tack vare henne slutade matchen 0-9.

För att sammanfatta premiären kan man ändå säga att Nässjötjejerna gjorde en godkänd debut mot ett starkare lag. Det var inte den här matchen som skulle vinnas men det var en bra uppvärmning inför fortsättningen. Isen höll inte högsta klass och rapporteringen på FIBs websida stämde bara ibland. Målskyttarna hämtades troligen med någon slumpfunktion, utvisningarna dubblerades och det var allmänt rörigt med domsluten.

Vi hoppas det blir bättre vid 21:30 då det är dags för match mot Härnösands AIK.

Vi hörs!