Andra WC-matchen gav första segern

IFKs andra match spelades mot Härnösands AIK klockan 21:30 i Edsbys Bandykyrka.

Redan i den tredje minuten tog IFK tag i taktpinnen då Lisa revs ner i straffområdet och domaren signalerade för straff. Födelsedagsbarnet Sanna stegade fram till straffpunkten och när domaren tillslut blåste igång spelet smackade Sanna i bollen och gjorde IFKs första mål efter nystarten. Målskyttet fortsatte sedan med att Wilhma gjorde 2-0 på ett skott sedan Emelie passat fram bollen och 3-0 kom på ännu en straff som Sanna dundrade in i maskorna bakom HAIKs målvakt strax innan halvtidsvilan.

I andra halvlek lossnade hörnskyttet och vi fick flera tillfällen att jubla. Först var det Sanna som slog in en hörna till Emelie som i sin tur fick bollen i mål. Därefter fick Victoria på en riktig praktträff efter att Lisa slagit in bollen och nystanet borrade upp sig i nättaket. Wilhma hade fått upp farten rejält och oroade ständigt HAIKs försvar genom sin fina skridskoåkning. Tillslut tröttnade försvaret och efter ett regelbrott i straffområdet fick IFK sitt tredje straffslag för kvällen. Victorias skott räddades av målvakten men Vickan var snabbt framme och tog vara på returen på bästa sätt. Aftonens målskytte avslutades då Ebba snabbt slängde iväg bollen till Emelie som åkte sig fri och snyggt kunde fastställa slutresultatet till 7-0 i blå-vit favör.

Jämfört med den första matchen var det här en mycket mer tilltalande tillställning. Det var fart och fläkt och stundom riktigt bra spel. I Nässjö hade man stuvat om positionerna en hel del och det visade sig vara ett smart drag. Maja skötte platsen längst bak i försvaret alldeles utmärkt och den framflyttade Sara fick en offensivare roll på mittfältet vilket verkade passa henne som handen i bandyhandsken. I offensiven visade både Wilhma och Emelie gamla mästartakter samtidigt som Lisa Enström och Bella Aronsson gladde oss med stark skridskoåkning och fin teknik. Med lite finputsning inför fortsättningen kan det bli riktigt bra. Till och med Kenny verkade nöjd när han efter matchen dök upp i Missionskyrkan och frossade i nybakade chokladbollar.

Imorgon avslutas gruppspelet med matcher mot AIK och Västerås.

God natt och förhoppningsvis på återhörande hälsar ett hest Rosabollen