0-6 men vi är bäst ändå!

Efter en hektisk morgon begav vi oss i lånad bil (tack Annika L) ner till arenan för att beskåda en klassisk sammandrabbning mellan AIK och IFK Nässjö. Det har varit heta bataljer mellan de båda föreningarna under åren, och vi var fullt medvetna om att eventuell klasskillnad mellan föreningarna kunde lysa igenom. Dock gjorde våra tjejer en ordentlig insats och genom hårt slit och fantastisk kämpaglöd höll de ner siffrorna under första halvlek och AIK gjorde bara ett mål och det kom i den 19:e minuten efter en retur från en helt fenomenal Ebba Fridlund.

Tjejerna spelade riktigt fint och visade prov på härlig skridskoåkning, fint passningsspel och när det behövdes rejält och fysiskt spel, våra östgötska vänner Emelie Åkerlund och Wilhma Lindholm stormade fram på offensiv planhalva som Östgötapendeln när den försöker fly ner till Nässjö.

I andra halvlek fortsatte tjejerna att jobba hårt och Ebba i målet radade upp fantastiska räddningar och hon visade verkligen vem som var boss på planen. Sara Levén fick idag husera på mittfältet och det gjorde hon med den äran. Trots riktigt hårt jobb från laget rann det iväg i andra halvek och slutresultatet skrevs till missvisande 0-6. Eftersom Rosabollen är känt för att vara något enögda (DET ÄR JU VÅRT JOBB) tänker vi sammanfatta det med att tjejerna gör en riktigt fin insats och våra nyförvärv Anna-Maja Blom, Lisa Enström och Gabriella Aronsson ser allt mer varma ut i kläderna. Avslutningsvis måste vi säga att laget passar ordentligt bra i rosabollenmatchtröjor.

Ikväll avslutas gruppspelet med match mot Västerås vid 21:30.bild-8