Västerås besegrades i sista gruppspelsmatchen

I IFKs sista gruppspelsmatch stod Västerås för motståndet. Förutsättningarna var glasklara, vid vinst skulle vi få spela match om femtepris medan förlust skulle leda till match om sjundepris.

Första minuterna av matchen kändes Nässjö oorganiserat och helt utan struktur. När tjejerna sedan tog tag i taktpinnen och satte press på VSKs försvarslinje började det hända grejer. Ju mer IFK snurrade i anfallszonen desto mer frustrerade blev motståndarna och tillslut drogs Bella ner framför målet och domaren blåste straff. Sanna stegade fram och satte säkert bollen i nätmaskorna fram till 0-1 i sjunde matchminuten!

Bara två minuter senare var det dags igen och den här gången var det Emelie som åkte sig fri och kallt satte bollen innanför stolpen i bortre gaveln. På läktaren var lyckan stor och vi hyllade effektiviteten då våra relativt få avslut på mål ändå resulterade i mål. Innan halvleken var slut hann Sanna också skjuta VSK-skutan ytterligare i sank efter att Emelie hade spelat  fram bollen.

I andra halvlek böljade spelat fram och tillbaka utan allt för stora målchanser. Energin avtog från båda lagen och halvlekens enda mål gjordes i 49e minuten då VSK fick in en hörna bakom Ebba som återigen gjorde en stabil insats. Hennes riktigt långa utkast kan bli ett fint anfallsvapen framöver. Hela laget får också beröm för omladdningen efter AIK-matchen och vi känner att stämningen i truppen är på topp inför avslutningen i morgon.

Resultat innebär att vi spelar vår sista match vid 14:00 på söndagen mot Wiipurin Sudet från Finland. Matchen gäller en slutlig placering som femma eller sexa.

För första gången under helgen fick vi också lite motstånd på läktaren. Några tappra Västeråsare tog upp kampen i början av matchen och de jobbade på riktigt bra men allt eftersom IFK tog över slaknade deras intresse likt en slanggurka i öknen. Vi tackar ändå för matchen.

Nu är klockan 00:36 och Rosabollen ska ta sig an dagens fjärde omgång disk. De här brudarna äter verkligen som hästar!