Vi tog femteplatsen i World cup!

Matchen om femteplatsen spelades mellan finska Wiipurin Sudet och vårt kära IFK Nässjö. Matchstarten blev en kvart tidigare än beräknat då Wiborgs vargar från Villmanstrand hade bråttom till båten som skulle ta dem hem till De tusen sjöarnas land.

Inledningsvis kändes IFK-spelarna något slitna och de senaste dagarnas myckna matchande verkade ta ut sin rätt. Laget hade pratat om att avsluta snyggt och inte ge sig förrän turneringen var över men de tunga benen gjorde det till en riktig kamp. Finskorna jobbade på bra och det mesta spelet hamnade på IFKs halva men försvaret gjorde ännu en stormatch och höll rent framför Ebba. En som gjorde sin bästa match på mycket länge var Emma Lindberg-Nilsson som stoppade motspelare på löpande band och de som försökte komma förbi en gång gjorde inga nya försök efter att ha gått i isen.

Ju längre spelet pågick desto mer ordning blev det i nässjöspelet och i den tjugonde minuten fick vi en hörna som Lisa slog in till Sanna som fick praktträff och 0-1 var ett faktum. Våra tjejer fick energi av målet och bara fyra minuter senare var det dags igen. Wilhma petade ett frislag till Victoria som klippte på med den bergströmska kanonen och ännu en fast situation resulterade i mål.

I andra halvlek drabbades Nässjö av en utvisning och Wiipurin utnyttjade situationen direkt och reducerade till 1-2 med ett skott i bortre burgaveln. Bara fyra minuter senare var det också kvitterat efter att finskorna brutit in framför mål. Ebba räddade förstaläget men fick inte tag i bollen och på returen var motspelarna hetare och fick in nystanet i nätet.

Sista minuterna kändes ovissa men våra tjejer tänkte inte ge sig och med nio minuter kvar tog sig Bella fram till skottläge, avlossade bössan och placerade bollen i mål! Rosabollen skanderade stolt hennes namn och fick åtminstone ett par plankor på läktaren att svikta lite under våra ystert hoppande kroppar.

När slutsignalen ljöd efter några svettiga minuter kunde vi stolt notera att IFKs första framträdande slutade med en formidabel succé vilket inte så många ens hade vågat tro för bara några dagar sedan. Vi på läktaren får tacka för en väl genomförd turnering, härlig underhållning samt mycket fin bandy! Bra jobbat tjejer!